Yandex Metrica
SON DAKİKA
George Floyd'un katiline bir ceza daha! 21 yıl daha yatacak

George Floyd'un katiline bir ceza daha! 21 yıl daha yatacak

George Floyd'u kasten öldürmekten daha önce 22,5 yıl hapis cezası alan ABD'li polis memuru Derek Chauvin Floyd'un medeni haklarını ihlal etmekten 21 yıl daha hapis cezası aldı.

Dünya

23.01.2024, 19:31

Eski Minneapolis polis memuru Derek Chauvin, George Floyd'un öldürülmesinde federal sivil hak ihlalleri yapmaktan 21 yıl daha hapse mahkum edildi. ABD Bölge Yargıcı Paul Magnuson, Chauvin'in ceza duruşmasını Perşembe günü St. Paul'de saat 14:00'e verdi. Chauvin'in savunma anlaşması, 20 ila 25 yıl hapis cezası gerektiriyor. Geçen ay federal savcılar, eylemlerinin soğukkanlı ve gereksiz olduğunu söyleyerek bu aralığın en üst noktasında 25 yıl istedi.

Rusya'dan Fransa'ya tehdit: Ukrayna'ya gönderilecek askerleriniz öncelikli hedefimiz olur Haberi Görüntüle

20 YIL TALEP ETTİ

Savunma, Chauvin'in sorumluluğu kabul ettiğini ve yaptığından pişmanlık duyduğunu söyleyerek 20 yıl istedi ve cinayet suçundan başka bir mahkemeden uzun bir hapis cezası aldı. Bu cezanın da en az 20 yıl 5 az olması kararlaştırıldı. Chauvin böşlece 21 yıl hapis cezası aldı

Aralık ayında Floyd'un haklarını ihlal etmekten suçlu bulunan Chauvin, dizini ilk kez Floyd'un boynuna koyduğunu itiraf etmişti. Chauvin, Mayıs 2020'de tutuklanması sırasında Floyd'u bir polis memuru tarafından makul olmayan güç kullanımı da dahil olmak üzere makul olmayan bir şekilde el konulmasından muaf olma hakkından kasten mahrum ettiğini kabul ettmişti.

Mescid-i Aksa'da İsrail zulmü! İsrail askerlerinden Ramazanın ilk cuma namazını... Haberi Görüntüle

TOPLAM CEZASI 43,5 YILA ÇIKTI

Chauvin ayrıca aynı olay nedeniyle cinayet ve adam öldürme suçlamalarından hüküm giymiş ve halihazırda 22.5 yıllık cezasını çekmeyteydi. Savunma anlaşması, Chauvin'in federal cezayı eyalet cezasıyla aynı anda çekmesini ve federal hapishanede çekmesini istiyor. Anlaşma, onun tek başına eyalet cezasıyla karşı karşıya kalabileceğinden daha fazla hapis cezasına çarptırılmasının beklendiği anlamına geliyor.

Floyd'un öldürülmesi , birçok kişinin ırksal adaletsizlik ve polis vahşeti üzerine bir hesaplaşma olarak nitelendirdiği şekilde   ülke çapında ve dünya çapında protestolara yol açtı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading