Yandex Metrica
SON DAKİKA
Dünyayı ayağa kaldıran George Floyd davasında yeni gelişme: Bir polise daha hapis cezası

Dünyayı ayağa kaldıran George Floyd davasında yeni gelişme: Bir polise daha hapis cezası

ABD'de, siyahi George Floyd'un ölümüne neden olan eski polis memuru Derek Chauvin'in yanında bulunan eski polis memuru Tou Thao, hakkında karar verildi. Eski polis Thao, mahkemede açıklama yaptı. 

Dünya

23.01.2024, 21:15

ABD'nin Minnesota eyaletinde 2020’de siyahi George Floyd'un ensesine dizi ile basarak ölümüne sebep olan eski polis memuru Derek Chauvin'in yanında bulunan 3 eski polis memurundan Tou Thao'nun cezası belli oldu.

Minneapolis'te 7 Ağustos'ta yapılan karar duruşmasında Thao'ya "ikinci derece cinayete yardım ve yataklık" suçundan 4 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Thao, George Floyd'un ölümünden üzüntü duyduğu ancak olayla herhangi bir alakası olmadığını ve vicdanının rahat olduğunu söyledi.

Yargıç Peter Cahill, Thao'nun dini referanslar içeren konuşmasına karşılık, "Biraz daha fazla vicdan azabı, pişmanlık ve bazı sorumlulukların kabul edilmesini umuyor ve daha az vaaz bekliyordum." diye konuştu.

Thao'nun avukatı Robert Paule ise temyize gideceklerini belirtti.

Thao, "Floyd'un sivil haklarını ihlal ettiği" suçlamasıyla yargılandığı diğer federal davada 3,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

The Economist bile havlu attı: İsrail başarısız oldu (At a... Haberi Görüntüle

ETRAFTAKİ KALABALIĞI UZAKLAŞTIRMIŞTI

Eski polis memuru Chauvin'in Floyd'un ensesine dizleriyle bastığı sırada, etraftaki görgü tanıklarını olay yerinden uzaklaştıran Thao, mayısta suçlu bulunmuştu.

Yargıç Cahill, 177 sayfalık kararda, "Olaya karışmadan kenardan izleyenler gibi Thao da boynu kıstırıldığında Floyd'un giderek hayatını kaybettiğini görebiliyordu." demişti. 

Buna rağmen Thao, Floyd'un ölümüne bilfiil katılmak için bilinçli karar verdi diyen Cahill, Görgü tanıklarını geride tuttu ve hatta o an görevde olmayan bir Minneapolis itfaiyecisinin Floyd'un çok ihtiyaç duyduğu acil müdahaleyi yapmasını bile engelledi." değerlendirmesini yapmıştı.

Thao, Floyd cinayetinde Chauvin'e yardımcı oldukları için hüküm giyen 3 eski polisin sonuncusu oldu.

G7 ülkelerinden İran ve Rusya'ya tehdit: Karşılık vermeye hazırız Haberi Görüntüle

NE OLMUŞTU?

25 Mayıs 2020'de, Minnesota'nın Minneapolis kentinde polis memuru Derek Chauvin, 46 yaşındaki siyahi George Floyd'u dolandırıcılık şüphesiyle gözaltına almış ve 9 dakika 29 saniye boyunca diziyle boynuna basarak ülke gündemine damga vurmuştu.

Dakikalarca "nefes alamıyorum" diye yalvaran Floyd, olay yerine gelen acil sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılmıştı ancak daha sonra hayatını kaybetti.

Olayla ilgili görüntüler ülkede siyahilere yönelik polis şiddeti tartışmalarını alevlendirmiş ve birçok şehirde aylarca süren şiddetli protestolara neden olmuştu.

Floyd'un ölümüne neden olmakla suçlanan Chauvin, olaydan 4 gün sonra gözaltına alınmış, hakkında açılan 2. ve 3. dereceden cinayet ve 2. dereceden adam öldürme suçlamalarıyla yargılanarak 22,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading