Yandex Metrica

Geleceğin savaş gemisi 'pas tuttu'! ABD rezil oldu

Geleceğin savaş gemisi 'pas tuttu'! ABD rezil oldu

İnşa edildikten iki hafta sonra arızalanmasıyla gündeme gelen milyarlarca dolarlık ABD savaş gemisi, bu kez açılan delikler ve pas tutan gövdesiyle sosyal medyayı salladı.

Dünya

23.01.2024, 18:27

Dünyanın gündemine ilk kez beş yıl önce '4,4 milyar dolarlık oyuncak arızalandı' haberleriyle gelen ABD savaş gemisinin, son yayınlanan fotoğrafları şok etkisi yarattı.

İsrail yeni bir katliama hazırlanıyor: Halevi'den savaş planına onay İsrail yeni bir katliama hazırlanıyor: Halevi'den savaş planına onay Haberi Görüntüle

GELECEĞİN SAVAŞ GEMİSİ OLARAK GÖRÜLÜYORDU

ABD'nin geliştirdiği en son teknoloji destroyer USS Zumwalt, süper dayanıklı zırhı ve radara yakalanmama özelliğiyle yeni nesil savaş gemileri arasında başı çekiyordu.

Karadaki düşmanı sürpriz saldırıyla gafil avlamak için geliştirilen USS Zumwalt'ın 9 Aralık günü Güney California açıklarında çekilen fotoğrafları ise, büyük bir şaşkınlığa yol açtı. Geçtiğimiz yıl ABD donanmasına teslim edilen ve 'geleceğin savaş gemisi' olarak tanıtılan aracın pas tuttuğu görüldü. Ayrıca USS Zumwalt'ın gövdesinde delikler dikkat çekti.

Savaş tiyatrosu böyle bitti: 300 İHA ve füze ateşlendi, hiçbiri yerini bulmadı Savaş tiyatrosu böyle bitti: 300 İHA ve füze ateşlendi, hiçbiri... Haberi Görüntüle

22 MİLYAR DOLAR HARCADILAR 

175 ABD askeriyle denize açılan USS Zumwalt savaş gemisi, geçtiğimiz yıl atış testlerinden geçmişti. ABD donanmasının elinde halihazırda DDG-1000 sınıfı üç adet savaş gemisi bulunuyor. Ancak şimdiye ABD ordusunun planları sürekli aksadı, araştırma ve yapımına 22 milyar dolardan fazla harcanan söz konusu savaş gemilerinin operasyonel hale gelmesinin 2025'i bulması bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading