Yandex Metrica

Gazzeliler kazada vefat eden 4 genç için toplandı

Gazzeliler kazada vefat eden 4 genç için toplandı

İstanbul-İzmir Otoyolu'ndaki şüpheli kazada hayatını kaybeden 4 genç için Gazze'deki El-Ömerî Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Dünya

23.01.2024, 18:22

Filistinli Müslümanlar, Bursa'daki Teknoloji Kampı'na giderken trafik kazası sonucu hayatını kaybeden 4 idealist genç için seferber oldu. İHH yardım gönüllüleri Tarık Kesekçi (26), Kağan Talip Tığlı (25), Yusuf Taha Göktaş (22) ve Murat Can Kaya (21) için El-Ömerî Camii'nde toplanan Gazzeliler merhum gençler için burada gıyabi cenaze namazı kıldı.

İHH Gazze Şubesi Enformasyon Müdürü Mahmud eş-Şurfa, elim trafik kazası sonucu hayatını kaybeden 4 genç için Türk halkına taziye dileklerini iletmek istediklerini söyledi.

Gazze'deki Filistin Alimler Birliği'nden yapılan yazılı açıklamada, kazada vefat eden genç İHH gönüllüleri için Türk devleti ve halkına taziye mesajı yer aldı.

Huawei Pura 70 Ultra, öncü yeni özelliğiyle iPhone'u geride bırakıyor Huawei Pura 70 Ultra, öncü yeni özelliğiyle iPhone'u geride bırakıyor Haberi Görüntüle

HAYATLARININ BAHARINDA...

'Milli Teknoloji Hamlesi' idealinin genç mühendislerinden Tarık Kesekçi, BAYKAR firmasında İHA'ların uçuş performans ve analiz ekibinde çalışıyordu. Aynı zamanda İHH yardım gönüllüsü de olan Kesekçi, gençlere milli teknoloji aşkını aşılamak için gönüllü faaliyetlerde bulunuyordu.

 

Yusuf Taha Göktaş ise Gebze Teknik Üniversitesi'nde Makina Mühendisliği öğrencisiydi. Yedi Hilal Derneğinde teknoloji takımları sorumluluğunu yürütüyordu. Takımıyla ürettiği İHA ile ulusal ve uluslararası yarışmalarda çeşitli dereceler almıştı. 

Kazada hayatını kaybeden Kağan Talip Tığlı ise Türk Telekom'da veri mühendisi olarak çalışıyordu. Tığlı, aynı zamanda Genç İHH İstanbul sorumlusuydu. 

Hayatının baharında yaşama veda edenlerden Murat Can Kaya da İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi son sınıf öğrencisiydi. İstanbul Genç İHH Lise sorumlusuydu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading