Yandex Metrica

Gazze'nin imarı için umut yok

Gazze'nin imarı için umut yok

BM Ortadoğu Barış Süreci Heyeti ile görüşen Hamas'ın Gazze Sorumlusu, görüşmenin olumsuz geçtiğini ve Gazze'nin imarı için umut olmadığını söyledi.

Dünya

23.01.2024, 17:35

Birleşmiş Milletler (BM) Ortadoğu Barış Süreci Koordinatörü Tor Wennesland ve beraberindeki heyet, dün, Gazze şeridini ziyaret etti.

Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) Gazze Sorumlusu Yahya es-Sinvar ve diğer yetkililerle bir araya gelen heyet, son İsrail saldırılarında büyük zarara uğrayan Gazze’nin yeniden imarı konusunu görüştü.

Es-Sinvar: Görüşme olumsuz geçti

BM heyetiyle yaptığı görüşme sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Hamas’ın Gazze Sorumlusu Yahya es-Sinvar, görüşmenin olumsuz geçtiğini söyledi.

Sinvar, BM heyetine İsrail tarafının provokasyonlarını kabul etmediklerini bildirdiğini aktardığı açıklamasında, “Maalesef Gazze’deki insani krizin çözümü için herhangi bir işaret görmedik” şeklinde konuştu.

Açıklamasında, İsrail’in Filistinlilere karşı provokasyonlarını sürdürdüğünü belirten Sinvar, “BM heyetiyle yaptığımız görüşmede bu durumu anlattık. Sonuçta görüşme olumsuz geçti” ifadelerini kullandı.

İsrail, esirleri şart koşuyor

Filistinli direniş grupları ile İsrail arasında Mısır, Katar ve ABD’nin arabuluculuğuyla süren müzakere sürecinde Gazze’nin yeniden imarı konusu da konuşuluyor.

Yerel kaynakların aktardığı bilgiye göre, İsrail tarafı kuşatma altında tuttuğu Gazze’nin yeniden imarı için malzemelerin geçişine ancak Hamas’ın elindeki esirleri serbest bırakmasıyla izin vereceğini bildiriyor.

İbranice yayın yapan Kanal 12 televizyonu ise İsrailli yetkililerin esirlerin serbest bırakılmasından geri adım atarak sadece esirlerin durumu hakkında bilgi verilmesini istediğini iddia etti.

Kanalın iddiası henüz teyit edilemezken İsrailli yetkililer de bu duruma dair herhangi bir açıklama yapmadı.

Lübnan’da yayın yapan el-Ahbar gazetesi ise diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberinde, İsrail’in Gazze’deki durumun son savaş öncesine dönmesini ve esirler bırakılmadan yeniden imara izin vermeyi kabul etmediğini aktardı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading