Yandex Metrica
SON DAKİKA
Gazze'de, İsrail saldırılarının bedelini çocuklar ödüyor

Gazze'de, İsrail saldırılarının bedelini çocuklar ödüyor

İsrail'in geçtiğimiz Mayıs ayında Gazze Şeridi'ne düzenlediği bombardımanların bedelini çocuklar ödüyor.

Dünya

23.01.2024, 17:31

Filistin Eğitim Bakanlığı, resmi sitesinde yayımladığı videolarla İsrail'in geçtiğimiz Mayıs ayında Gazze'ye yönelik düzenlediği bombardımanların sebep olduğu yıkımı dünyaya gösteriyor.

Bakanlık tarafından yayımlanan bir videoda, okula gitmek üzere yola çıkan ve arkadaşlarıyla buluşmayı umarken okulunun enkazıyla karşılaşan Muhammed adında bir Filistinli çocuğun yaşadığı hayal kırıklığına yer veriliyor.

Videoda dünyaya seslenen Filistinli çocuk şunları söylüyor:

"Bombardımanlar başladığında çok korkuyorum. Annem ve Babam bana sarıldığında biraz rahatlıyorum. Ancak geceleri çok korkunç oluyor. Bu yüzden öğretmenlerim ve arkadaşlarımla buluştuğum okuluma gitmek için sabaha kadar uyuyamıyorum. Şimdi okulumuz yerle bir oldu, öğretmenimin hastanede olduğunu söylediler. Artık bana kim yardım edecek?"

İsrail okullarımızı yıktı

Bakanlık tarafından hazırlanan bir başka videoda ise Sabrin adlı bir Filistinli çocuk, dünyaya İsrail vahşetini görme çağrısı yapıyor.

Okulunun enkazı içinde gezen Sabrin, "İşgalci İsrail'in füzeleri sınıflarımızda. Burada olsaydık hepimiz ölürdük. Nerede insan hakları? nerede çocuk hakları" şeklinde konuşuyor.

60'ı aşkın çocuk yaşamını yitirdi

İsrail işgal güçlerinin geçtiğimiz ay boyunca Gazze'deki sivil yerleşim alanlarına yönelik düzenlediği hava ve top ateşi saldırıları sonucunda 60'ı aşkın çocuk yaşamını yitirmişti.

BM İnsan Hakları Konseyi ise geçtiğimiz hafta İsrail'in Gazze'ye yönelik işlediği savaş suçlarının soruşturulması için bir komisyon kurma kararı almıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading