Yandex Metrica
SON DAKİKA
Gazprom'dan tehdit: Gaz sözleşmesinin feshedebiliriz! O ülke olağanüstü hal ilan etmişti

Gazprom'dan tehdit: Gaz sözleşmesinin feshedebiliriz! O ülke olağanüstü hal ilan etmişti

Rus enerji şirketi Gazprom, Moldova'yı doğal gaz sözleşmesini her an feshedebileceklerini kaydederek tehdit uyarısında bulundu. Moldova’da bu yılın ocak ayında yeterli doğal gaz temin edilememesi nedeniyle olağanüstü hal ilan edilmişti.

Dünya

23.01.2024, 19:53

Rus enerji şirketi Gazprom, Moldova’nın düzenli olarak ihlal ettiği doğal gaz sözleşmesini "her an" feshedebileceğini bildirdi.

Prens William ile yasak aşk yaşadığı iddia edilmişti! Rose Hanburg... Haberi Görüntüle

GAZPROM HER AN GAZI KESEBİLİR

Gazprom’dan Moldova’ya bu ay günlük 5,7 milyon metreküp doğal gaz sevk edileceği belirtildiği yazılı açıklamadalar şu ifadelere yer verdi;

“Moldova tarafı, tedarik edilen gazın ödeme koşullarına ilişkin sözleşme hükümlerini düzenli olarak ihlal etmektedir. Aynı zamanda daha önceki yıllarda tedarik edilen gaza ilişkin borçların ödenmesi konusunda henüz bir anlaşma imzalamadılar. Bu nedenle Gazprom, mevcut sözleşmeyi dilediği zaman feshetme hakkına sahiptir.”

Moldova Başbakan Yardımcısı Andrey Spınu, yaptığı açıklamada, Gazprom’un Moldova’ya günlük 8 milyon metreküp yerine 5,7 milyon metreküp doğal gaz sevk ettiğini, Moldova’nın daha fazla gaza ihtiyaç duyduğunu açıklamıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading