Yandex Metrica
SON DAKİKA
Gannuşi: Darbeye giden yolu BAE medyası hazırladı

Gannuşi: Darbeye giden yolu BAE medyası hazırladı

Tunus Meclis Başkanı Gannuşi, Tunus'taki siyasi darbeye yönelik açıklamasında BAE medyasının bu yolu hazırladığını söyledi.

Dünya

23.01.2024, 21:57

Tunus Meclis Başkanı Gannuşi, Tunus'ta gerçekleşen demokrasiye müdahale hakkında önemli açıklamalar yaptı. 

TRT'nin haberine göre, Raşid el-Gannuşi, "Dış medyaya bakınca ne olduğunu anlayabiliyoruz. Birleşik Arap Emirlikleri’nin medyası, darbeye giden yolu hazırladı" dedi. Gannuşi, Başbakanın Cumhurbaşkanı Kays Said tarafından görevden alınması ve Meclisin yetkilerini dondurulmasını tekrar darbe olarak nitelendirdi.

Gannuşi, "Askeri yönetim ülke için iyi bir şey yapamaz. Cumhurbaşkanı'nın kararını reddediyoruz. Halk darbeyi reddetti, darbeye destek verenlerin sayısı fazla değil. Kays Said ülkeyi felakete sürüklüyor" dedi.

Gazze'de bebekler ölüme karşı direniyor: Siyonistler Gazzelilerin gıdaya erişimini tamamen... Haberi Görüntüle

"DARBEYE GİDEN YOLU BAE HAZIRLADI"

Gannuşi ayrıca Tunus'ta demokrasiye yapılan müdahale konusunda Birleşik Arap Emirlikleri'ni suçladı. Gannuşi, "Dış medyaya bakınca ne olduğunu anlayabiliyoruz. Birleşik Arap Emirlikleri’nin medyası, darbeye giden yolu hazırladı. Nahda Hareketi’ni sürekli hedef gösterdi. Halbuki bizim hiçbir devlet ile bir problemimiz yok. Onlar tarihi ve stratejik nedenlerle, nerede olursa olsun 'siyasal İslam' diye tabir ettikleri hareketleri hedef alıyorlar. Oysaki herkes kendi iç işleriyle ilgilenmeli." ifadelerini kullandı.

Yunan medyasından çarpıcı analiz! Türkiye bölgede kendisini ustaca güçlendiriyor: Harita... Haberi Görüntüle

"ÖYLE BİR GÖRÜŞME GERÇEKLEŞMEDİ"

Tunus ordusunun darbeci bir zihniyette olmadığına dikkat çeken Gannuşi, Cumhurbaşkanı Said'in kendisiyle görüştüğü yönündeki iddiayı yalanlayarak, ""Böyle bir istişare olmadı. Ülkedeki olağanüstü halin uzatılmasıyla ilgili 2 ayda bir istişare düzenliyoruz. Ancak toplantıda alınacak kritik kararlarla ilgili herhangi bir bilgi verilmedi." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading