Yandex Metrica

Fransızlar ABD'den alınan enerjinin yüksek maliyetine sesini yükseltti: Bağımlı olmamalıyız

Fransızlar ABD'den alınan enerjinin yüksek maliyetine sesini yükseltti: Bağımlı olmamalıyız

Rusya'ya yaptırım üstüne yaptırım uygulayan Avrupa, büyük bir enerji kriziyle karşı karşıyayken ABD, Avrupa'yı kışkırtarak enerjide tekel olmak için çaba sarf ediyor. Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire dün yaptığı açıklamada bu tehlikeye dikkat çekerek, Avrupa'nın giderek ABD sıvılaştırılmış doğalgazına (LNG) bağımlı hale geldiği için Amerikan "hakimiyetine" tabi olmaması gerektiği uyarısını yineledi.

Dünya

21.02.2024, 18:15

Le Maire, Fransa'nın bütçe yasasıyla ilgili bir parlamento tartışması sırasında Fransız milletvekillerine  , “Ukrayna'daki çatışmanın Amerikan ekonomik egemenliğine ve Avrupa'nın zayıflamasına yol açmasına izin vermemeliyiz” dedi.

Berlin'de köstebek krizi: Gemi motoru bilgilerini Çin'e sızdıran casuslar ülkeyi karıştırdı Berlin'de köstebek krizi: Gemi motoru bilgilerini Çin'e sızdıran casuslar ülkeyi... Haberi Görüntüle

ABD'Yİ SUÇLADI

Fransız bakan , Rusya'nın Ukrayna'yı işgali nedeniyle enerji kıtlığı nedeniyle LNG fiyatlarını yükseltmekle ABD'yi suçladı .

"Amerikalı ortağımızın LNG'sini kendi şirketlerine sattığı fiyatın dört katı fiyata satmasını kabul edemeyiz" diyen Le Maire, ABD ile Avrupa arasında daha dengeli bir ekonomik ilişki çağrısında bulundu.

Avustralya'da AVM'de bıçaklı saldırı! Sidney'de yüzlerce kişi tahliye edildi! Çok sayıda ölü ve yaralılar var Avustralya'da AVM'de bıçaklı saldırı! Sidney'de yüzlerce kişi tahliye edildi! Çok... Haberi Görüntüle

KREMLİN: ABD ÇILGINCA PARA KAZANIYOR

Fransa ABD'nin enerjide tekel olmasına karşı sesini yükseltirken Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Avrupa Birliği'nin Rus enerjisini reddedip, ABD'ye güvenerek, rekabeti yok ettiğini, ABD'nin 'çılgınca para' kazandığını iddia etti.

İHA'lar 100 bin kişiyi öldürdü: Radar göremiyor, günde 270 isabetli atış... İHA'lar 100 bin kişiyi öldürdü: Radar göremiyor, günde 270 isabetli... Haberi Görüntüle

"İÇLER ACISI SONUÇLARI OLACAK"

Peskov, "Avrupalılar onlara para ödüyor, böylece ekonomilerini rekabet gücünden yoksun bırakıyorlar. Üretim çöküyor. Sanayisizleşme geliyor. Bütün bunların, muhtemelen en azından önümüzdeki 10-20 yıl içinde Avrupa kıtası için çok ama çok içler acısı sonuçları olacak" ifadesini kullandı.

Peskov, Amerikalıların Rus gazından "üç hatta dört" kat daha yüksek fiyatlara gaz sattığını belirterek, "Avrupalıların bu parayı ABD'li tedarikçilere ödedikleri için ekonomilerini daha az rekabetçi hale getirdiğini" söyledi.

Nükleer bomba taşıyan Tu-22M3 savaş uçağı düşürüldü: Gökyüzünde alev alan uçak kameralara böyle yansıdı Nükleer bomba taşıyan Tu-22M3 savaş uçağı düşürüldü: Gökyüzünde alev alan... Haberi Görüntüle

REUTERS: ABD GAZI RUSYA'DAN ON KAT DAHA PAHALI

Bu arada Reuters, ABD'nin şu anda AB'ye tarihte ilk kez Rusya'dan daha fazla doğal gaz sağladığını, ancak Amerikan gazının Rus tedarikinden on kat daha pahalı olduğunu kaydeden bir haber yaparak mevcut duruma ilişkin bir analiz yayınladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading