Yandex Metrica
SON DAKİKA
Fransız tarihçiden tahıl krizini çözen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü: Her şeyiyle Türkiye sayesinde

Fransız tarihçiden tahıl krizini çözen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü: Her şeyiyle Türkiye sayesinde

Fransız siyaset bilimci ve Paris Jeopolitik Araştırmalar Gözlemevi Genel Direktörü Charles Saint-Prot, tahıl krizini çözen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı överken "Her şeyiyle Türkiye sayesinde." dedi.

Dünya

23.01.2024, 19:35

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası Türkiye'nin etkin çabalarıyla geçtiğimiz cuma günü İstanbul'da imzalanan tahıl anlaşması dünya kamuoyunda büyük heyecan uyandırdı. Türkiye'nin öncülüğünde tahıl krizini sona erdiren mutabakatın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir övgü de Fransız siyaset bilimci Saint-Prot'tan geldi.

Fransız siyaset bilimci ve Paris Jeopolitik Araştırmalar Gözlemevi Genel Direktörü Charles Saint-Prot, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öncülüğünde Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler arasında "Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi"nin imzalanması ve milyonlarca ton tahılın Ukrayna'dan çıkarılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Rusya'dan bir LGBT adımı daha: Kökünü kazımaya kararlılar Haberi Görüntüle

''HER ŞEYİYLE TÜRKİYE SAYESİNDE''

"Ukrayna ve Rusya arasında 22 Temmuz'da İstanbul'da Dolmabahçe Sarayı'nda tahıllarla ilgili imzalanan anlaşma her şeyiyle Türkiye sayesinde." diyen Saint-Prot, ABD'nin de müzakerelerde somut bir sonuç alınmasında Türkiye'nin kararlılığını takdir ettiğini hatırlattı. Saint-Prot, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu noktaya gelmenin kolay olmadığını bildirdi ancak çatışmanın başlamasından 5 ay sonra bu anlaşmanın imzalanmasının savaşın sona ermesi umutlarını güçlendireceği temennisini paylaştı." dedi.

Anlaşmanın zor kısmının tamamlanmış göründüğüne dikkati çeken Saint-Prot, Türkiye'nin bu konuda belli bir noktada garantör olacağını vurguladı.

Rus istihbaratı açıkladı: Kanlı saldırının arkasında 3 ülke var Haberi Görüntüle

RUSYA DA KAZANÇLI ÇIKTI

Saint-Prot, tahıllara ilişkin anlaşmadan Ukrayna'nın yanı sıra Rusya'nın da kazançlı çıktığına işaret ederek, Moskova'nın bu sayede tarım ürünlerinin ihracatında Batı yaptırımlarının uygulanmayacağı garantisini aldığını kaydetti.

İsrail kana doymuyor! Şifa Hastanesi kuşatıldı: Çok sayıda ölü ve... Haberi Görüntüle

''TÜRKİYE TARAFSIZ TUTUM SERGİLEDİ''

Saint-Prot, Türkiye'nin "tarafsız" tutum sergileyerek arabuluculuk rolünü oynanabileceğini gösterdiğini belirterek, "Bu rolü barış için üstlendi. Türkiye'nin arabulucu olması çok iyi oldu." dedi.

Taraf tutanların tutumunu değiştirmesini sağlayan bu tarz arabuluculuğun teşvik edilmesi gerektiğini vurgulayan Saint-Prot, bir tarafı körü körüne destekleyenlerin arabulucu olmasının imkansızlığının altını çizdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading