Yandex Metrica
SON DAKİKA
Fransız Le Monde'den dikkat çeken Türkiye yazısı: Türkiye diğer NATO ülkelerinden fazlasını yaptı

Fransız Le Monde'den dikkat çeken Türkiye yazısı: Türkiye diğer NATO ülkelerinden fazlasını yaptı

Fransa'nın en büyük yayın organlarından biri olan Le Monde gazetesinde, Rusya ile Ukrayna arasında devam etmekte olan savaşta Türkiye'nin diplomatik yönüne vurgu yapıldı. Söz konusu yazıda 'Boğazların koruyucusu Türkiye' denildi.

Dünya

23.01.2024, 19:09

Batı, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın yaptırımlarla sona erdirilemeyeceğinin farkına vardı ve diplomasiyi ön plana almaya başladı.

Türkiye'nin bu dönemdeki rolü dünya devletleri tarafından sık sık konuşuldu. Zira Türkiye, iki ülkeyi aynı masada buluşturmayı başardı. 

Hal böyleyken, Fransız Le Monde gazetesinden Türkiye'nin bu süreçte üstlendiği rol ile ilgili çarpıcı bir tespit geldi.

ABD'den TikTok yasağına ilk onay: Tasarı Senatoya gönderildi Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE DİĞER NATO ÜLKELERİNDEN FAZLASINI YAPTI"

Le Monde gazetesi, Rusya-Ukrayna savaşında müzakerelere ev sahipliği yapmanın yanı sıra bir dizi diplomasi trafiği sürdüren Türkiye'nin krizdeki kilit rolünü manşete taşıdı.

Türkiye'nin diğer NATO ülkelerinden daha fazlasını yaptığının vurgulandığı haberde, "Türkiye, Boğazlar'ı tüm savaş gemilerine kapatarak boğazların koruyucusu rolünü oynamasaydı, Rusya bölgeye ek deniz takviyesi gönderebilirdi. O zaman Ukrayna şehirleri Mariupol, Chernihiv veya Kharkiv kaderine mahkum edilirdi" ifadeleri yer aldı.

Son dakika... İsrail ordusu duyurdu: 'Husiler ilk kez İsrail topraklarını... Haberi Görüntüle

'TÜRK SİHA'SI ŞARKILARLA ÖVÜLDÜ'

Haberde, düşmanlıkların başlamasından önce ve sonra teslim edilen Türk Bayraktar insansız hava aracı, Rus ordusunun tanklarının sütunlarına karşı yaygın olarak kullanan Ukrayna ordusu tarafından şarkılarda övüldüğü belirtildi.

İsrail'den yeni vahşet! İHA ile sivilleri böyle vurdular Haberi Görüntüle

'ERDOĞAN ZELENSKİ İLE SIK SIK DİPLOMATİK TEMASTA BULUNDU'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Ukraynalı mevkiidaşı Volodymyr Zelensky'nin sık sık telefonda görüştüğü kaydedildi.

Türk ve Ukraynalı diplomatların, Kremlin elçileriyle 10 Mart'ta Antalya'da ve 29 Mart'ta İstanbul'da yapılan görüşmelerde birbirlerini daha yakından tanıdıkları vurgulandı.

Katil Netanyahu! İsrail sokakları alev alev! Kazan kaldıran Yahudiler katilin... Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE'YE MÜTEŞEKKİRİZ'

Kiev hükümeti, en iyi desteği olarak tanımlanan Türk müttefiki için, “Yaptırımları uygulamasa da Türkiye'nin sunduğu insani, diplomatik, ahlaki, askeri desteği takdir ediyoruz. Ukrayna'yı desteklemek için diğer tüm NATO ülkelerinden daha fazlasını yaptı. Her şeyden önce boğazlarını tüm savaş gemilerine kapattığı için kendisine çok müteşekkiriz” dedi.

Soykırım ortağı ABD'den Gazze açıklaması: 'Havadan 8 ton insani yardım... Haberi Görüntüle

'RUS GEMİLERİ BOĞAZLARI GEÇEBİLSEYDİ DURUM FARKLI OLURDU'

Ukraynalı bir diplomatın demecine yer verilen haberde şu ifadeler yer aldı:

“Ankara sayesinde, Odessa'yı kurtarabildik", ülkenin güneyindeki büyük Ukrayna limanı, şimdiye kadar Rus füzeleri ve bombalarından nispeten kurtuldu. Türkiye, 28 Şubat'ta savaşın dördüncü gününde Çanakkale ve Boğaziçi'ni tüm savaş gemilerine kapatarak boğazların koruyucusu rolünü oynamasaydı, Rusya bölgeye ek deniz takviyesi gönderebilirdi.

O zaman Karadeniz kıyısındaki şehre büyük bir amfibi saldırı, onu Rus füzeleri ve bombalarıyla küle dönüşen Ukrayna şehirleri Mariupol, Chernihiv veya Kharkiv'in feci kaderine mahkum ederek mümkün olabilirdi."

Diplomat, “Uzak Doğu'dan ve Kuzey Denizi filosundan gelen Rus askeri gemileri birkaç haftadır Akdeniz'de bulunuyor. Boğazları geçebilselerdi durum çok farklı olurdu” ifadelerini kullandı.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading