Yandex Metrica
SON DAKİKA
Fransa'da skandal yasa: Vatandaşın telefon, bilgisayar gibi elektronik aletleri bilgisi dışında izlenebilecek

Fransa'da skandal yasa: Vatandaşın telefon, bilgisayar gibi elektronik aletleri bilgisi dışında izlenebilecek

Emeklilik reformu nedeniyle aylardır kitlesel eylemlerle sarsılan Fransa'da yeni yasa bir başka tartışmayı gündeme getirdi. Yasayla beraber terörle mücadelede vatandaşın telefon, bilgisayar gibi elektronik aletleri "uzaktan ve bilgisi dışında" izlenebilecek, içeriği kaydedilip, konuşma ve yazışmalar kopyalanabilecek.

Dünya

23.01.2024, 21:00

Fransa'da emeklilik yaşını 2 yıl yükselten düzenlemeye karşı düzenlenen kitlesel eylemler ülke çapında sürerken terörle mücadeleyle ilgili yeni yasa bir anda bir başka gündem maddesi olarak tartışılmaya başladı.

Yeni yasayla terörle mücadelede vatandaşların telefon, bilgisayar gibi elektronik aletlerinin "uzaktan ve bilgisi dışında" izlenebilmesi öngörülüyor. Ayrıca bu aletlerdeki içerikler kaydedilip, konuşma ve yazışmalar da kopyalanabilecek.

Yeni yasaya göre avukat ve müşteri arasındaki görüşmeler de kaydedilebilecek, telefonun kamerası ve mikrofonu "uzaktan" aktif hale getirilebilecek. WhatsApp, Facebook, Gmail gibi hesaplarınıza erişim için polis -habersiz- bu kuruluşlarla doğrudan işbirliği içinde olacak.

ABD'den Moskova'daki saldırıya ilişkin açıklama: 'Rus halkıyla dayanışma içindeyiz' Haberi Görüntüle

FRANSA'DA KİTLESEL EYLEMLER DEVAM EDİYOR

Fransa'da hükümetin, emeklilik yaşının 62'den 64'e çıkarılmasını içeren yasa tasarısını oylamadan meclisten geçirme kararı üzerine 16 Mart'ta kitlesel gösteriler başlamıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading