Yandex Metrica
SON DAKİKA
Fransa orantısız güçle çalkalanıyor: Avrupa Konseyi'nden gösterilere saygı çağrısı

Fransa orantısız güçle çalkalanıyor: Avrupa Konseyi'nden gösterilere saygı çağrısı

Fransa'da emeklilik reformunun Meclis'e sunulmadan kabul edilmesinin ardından protestolar şiddetlenirken Avrupa Konseyi Fransa'ya orantısız güç uyarısında bulundu.

Dünya

23.01.2024, 20:37

Fransa'da emeklilik yaşının 62'den 64'ye yükseltilmesini öngören emeklilik reformu önerisi ile birlikte aylardır milyonlarca kişi sokaklarda. Emeklilik yasa tasarısının Meclis'e sunulmadan kabul edilmesinin ardından protestolar şiddetlendi. Fransız polisinin ise göstericilere göstericilere orantısız güç uyguladığı belirtilirken Avrupa Konseyi'nden Fransa'ya çağrı geldi.

Filistin Dışişleri Bakanı: Gazze'deki soykırım tüm dünyayı tehdit ediyor Haberi Görüntüle

AVRUPA KONSEYİ'NDEN ORANTISIZ GÜÇ ÇAĞRISI

Polisin göstericilere orantısız güç uygulamasına tepki gösteren Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Dunja Mijatovic imzası ile yapılan açıklamada, Fransa'da emeklilik eformuna karşı gösterilerde bazen güvenlik güçlerinin de hedef olduğu şiddet olaylarının meydana geldiği belirtildi.

Arap Birliği'nden Gazze açıklaması: 'Tüm insanlık adına utanç verici' Haberi Görüntüle

GÖSTERİ HAKKINA SAYGI

Avrupa Konseyi'nden yapılan açıklamada, bu durumun güvenlik güçlerinin göstericilere karşı orantısız güç kullanmasını haklı çıkaramayacağına dikkat çekildi ve Fransa’ya gösteri hakkına saygı duyma ve bunu garanti altına alma çağrısı yapıldı.

PKK CEO'su Brett McGurk'ün İran'la gizli görüşmesi ortaya çıktı: Tahran'ın... Haberi Görüntüle

457 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

16 Mart'ta emeklilik reformunun Meclis'e sunulmadan kabul edilmesi ile protestolar şiddetlendi. Göstericiler ve polisler arasında şiddet olayları her geçen gün artıyor. Dün Fransa genelindeki gösterilerde 457 kişi gözaltına alındı. 441 polis ve jandarmanın isee yaralandığı bildirildi. 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise şu şekilde konuşmuştu:

Polis ve jandarma personelimizin çoğu, iyi teçhizatlı ve aşırı saldırgan militanların tamamen orantısız şiddetine maruz kalmıştır. Demokraside şiddete başvurma hakkınız yoktur, buna imkan vermeyeceğiz.

Dünyaca ünlü rapçi Lil Jon, İslam'la şereflendi Haberi Görüntüle

İslam'la şereflendi! Kök hücre ilacının mucidi Prof. Dr. Henry Klassen... Haberi Görüntüle

KRAL CHARLES'IN ZİYARETİ ENGELLENDİ

Emeklilik reformuna karşı protestoların şiddetlenmesi ülkeye yapılacak ziyaretleri de etkiledi. Protestocuların Bordeaux belediye binasının kapısını ateşe vermesinin ardından İngiltere Kralı Charles'ın şehre ziyareti ertelendi. Kral Charles'ın 26-29 Mart'ta Fransa'nın farklı şehirlerine planladığı ziyaret Macron ile Charles arasındaki görüşmeden sonra henüz bilinmeyen bir tarihe ertelendi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading