Yandex Metrica
SON DAKİKA
Fransa onu konuşuyor! Zar zor seçimi kazanan Macron depresyonda!

Fransa onu konuşuyor! Zar zor seçimi kazanan Macron depresyonda!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, seçimleri kazandı ancak mecliste çoğunluğu kaybetti. Fransız medyasına göre, Macron depresyonda girdi. Seçimlerde aldığı ağır yenilgi sonrası depresyonda olduğu iddia edilen Fransız liderin 'yorgun ve sersemlemiş' göründüğü iddia edildi.

Dünya

23.01.2024, 19:30

Haziran ayının sonunda Ulusal Meclis’te görev yapacak 577 ismi belirlemek üzere yapılan seçimlerde en büyük kabusu ile yüz yüze gelen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron 289 sandalye gerektiren mutlak çoğunluğu kaybetti.

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro Gazze'yi Hiroşima'ya benzetti: 'Aynı hikaye' Haberi Görüntüle

MUTSUZ HALİ DİKKAT ÇEKTİ 

Fransa seçimlerden bugüne kadar sandıktan çıkan en karmaşık tablo çıktı,30 yıldan bu yana hükümet ilk kez mecliste salt çoğunluğu sağlayamadı ve 44 yaşındaki Fransız lider şimdi bölünmüş bir Fransa'yı yönetme ihtimali karşı karşıya.

Kısa süre önce Nisan ayında yeniden cumhurbaşkanı seçilen ancak zafer sevinci yarıda kalan Macron son günlerde kameralar karşısındaki mutsuz hali ile dikkat çekiyor. Cumhurbaşkanının bu hali doğal olarak Fransız medyasının bir numaralı gündem maddesi haline gelmiş durumda...

Fransa'nın ünlü gazetesi Le Monde cumhurbaşkanının seçimlerde yaşadığı ağır yenilgi sonrası arkadaşlarına 'hepimiz yorgunuz' dediğini yazdı ve Macron'un 'sersemlemiş ve depresyonda' olduğunu iddia etti.

Sol kesimin ünlü gazetelerinden L'Obs ise Macron'un takma adı 'Jüpiter' ismine göndermede bulunarak "Jüpiter tek dizinin üzerinde" başlığını kullandı.

ABD'den Gazze için ilk adım! Blinken ateşkes hamlesini dünyaya duyurdu Haberi Görüntüle

TÜM ENERJİSİNİ VE SAĞDUYUSUNU YİTİRDİ 

Le Point Gazetesi ise bu iddiaları daha ileri götürerek Fransız liderin seçim sonrası tüm enerjisini ve sağduyusunu yitirdiğini yazdı.

Macron'un en büyük rakibi Marine Le Pen The Times'a yaptığı açıklamada Fransız liderle görüşmesine atıfta bulunarak "Ne yapmak istediğini, nereye gitmek istediğini bilmediği izlenimine kapıldım" ifadelerini kullandı.

Le Monde'ye konuşan ve adı açıklanmayan bir bakan ise, "Macron yeni macerayı tanımlamakta sıkıntı çekiyor." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading