Yandex Metrica
SON DAKİKA
Fransa'nın cumhurbaşkanı adayı Müslümanlar için Guantanamo benzeri bir hapishane kurulması gerektiğini savundu

Fransa'nın cumhurbaşkanı adayı Müslümanlar için Guantanamo benzeri bir hapishane kurulması gerektiğini savundu

Fransa'da Cumhurbaşkanlığı adayı olmak için hazırlanan aşırı sağcı Eric Ciotti, içindeki faşisti ortaya çıkardı. Fransa'da Guantanamo tarzı bir hapishane açılması gerektiğini savunan Ciotti, Fransa'da aşırı sağ kesimi temsil ediyor.

Dünya

23.01.2024, 18:17

Fransa'da Cumhurbaşkanlığı seçimleri için aşırı sağcıları temsil eden Eric Ciotti geçtiğimiz çarşamba günü Le Point'e röportaj verdi. Fransa'da yaşayan müslümanları ima ederek 'insan bombalarının hareket etmesini önlemek' için Fransız Tarzı Guantanamo hapishanesi açılması gerektiğini savunan Ciotti İslam'a olan düşmanlığını gizleyemedi. 

Macron'un İslam karşıtı hareketlerinin yeterli olmadığını üstü kapalı biçimde ifade eden Ciotti, ABD'deki Vatanseverlik Yasası tarzında bir Fransız yasası çıkarılması için adeta yalvaran ifadelerle konuştu. 

Hapiste yatıp cezai müeyyedelerini doldurmuş insanların bile güvenlik gözaltısına alınması gerektiğini savunan Ciotti, 'Son derece ciddi vakalar için özel bir gözaltı merkezi ile istisnai önlemlere ihtiyacımız var.' ifadelerini kullandı.

Ukrayna Kırım’a yoğun füze saldırısı düzenledi: Sivastopol'da dumanlar yükseliyor Haberi Görüntüle

FRANSA'DA ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ 

2020 Ekim'inde bir bazilikaya yapılan saldırıdan sonra ulusal egemenlik konusunda bazı kanunların değiştirilmesi için referandum gerektiğini ifade eden Ciotti, göçmenler için de faşistçe ifadeler kullandı. 

ABD'de bulunan bir köprüye konteyner gemisi çarptı: Köprü saniyeler içerisinde... Haberi Görüntüle

'GÖÇMEN ÇOCUKLARI İÇİN EĞİTİM HAKKI OLMAMALI'

Göçmenlikten, yasadışı ikamet sorununa kadar geniş bir yelpazede konuşan aşırı sağcıların adayı Eric Ciotti, Fransa'ya sığınan düzensiz göçmenlerin çocukları için 'Herhangi bir fayda getirecek iş ya da eğitim hakkı göçmen çocuklarına verilmemeli.' açıklamasında bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading