Yandex Metrica

Fransa Merkez Bankası başkanı çekiçle saldırıya uğradı: Savcılar 3 ay sonra doğruladı

Fransa Merkez Bankası başkanı çekiçle saldırıya uğradı: Savcılar 3 ay sonra doğruladı

Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy de Galhau'nun Haziran ayı sonlarında İsviçre'nin Basel kentinde çekiçle saldırıya uğradığı ortaya çıktı. Savcılar cinayet teşebbüsünü 3 ay sonra doğruladı.

Dünya

04.04.2024, 05:37

Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy de Galhau'nun çekiçli sadırıya uğradığı ortaya çıktı. AFP'nin temasa geçtiği Fransız merkez bankası, "münferit olayın gerçekleştiğini fakat banka şefinin yaralanmadığını" belirtti. Tribune de Geneve gazetesinin haberine göre saldırı 26 Haziran'da Basel'deki Uluslararası Ödemeler Bankası genel merkezi yakınında gerçekleşti.

63 yaşındaki Villeroy de Galhau, merkez bankalarının merkez bankası olarak kabul edilen BIS'in yönetim kuruluna başkanlık ediyor.

Rusya'dan ABD'nin üç ülkeye yardım kararına tepki: 'Daha fazla insan ölecek' Rusya'dan ABD'nin üç ülkeye yardım kararına tepki: 'Daha fazla insan... Haberi Görüntüle

ARKASINDAN YAKLAŞIP ÇEKİÇLE KAFASINA VURDU

Tribune de Geneve, Villeroy de Galhau'nun istasyonun önündeki meydanı geçerken "bir adamın arkadan yaklaşıp kafasına çekiçle vurduğunu" saldırganın Galhau'yu hedef alıp almadığının henüz net olmadığını belirtti. Tribune de Geneve'nin haberine göre Villeroy de Galhau, yere düştü ancak "yoldan geçenlerin cesur müdahalesi sayesinde polis 39 yaşındaki İsviçreli şüpheliyi tutuklayabildi".

Francois Villeroy de Galhau

İspanya Filistin'i tanımaya hazırlanıyor: Sánchez'den iki devletli çözüm baskısı İspanya Filistin'i tanımaya hazırlanıyor: Sánchez'den iki devletli çözüm baskısı Haberi Görüntüle

SAYCILAR OLAYI 3 AY SONRA DOĞRULADI

Savcılar üç ay sonra cinayet teşebbüsünü araştırdıklarını doğrularken olaya ilişkin ayrıntılı bilgi vermedi. Güvenlik önlemlerinin güçlendirip güçlendirmeyeceği sorulduğunda ise savcılar AFP'ye "Toplantılarımız için güvenlik düzenlemelerini tartışmıyoruz." dedi.

Tribune de Geneve, zanlının duruşma öncesi gözaltında olduğunu ve saldırıyı reddettiğini belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading