Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Fransa İslam düşmanlığında sınır tanımıyor! Bilal Camii'si hakında verdikleri karar şoke etti

Fransa İslam düşmanlığında sınır tanımıyor! Bilal Camii'si hakında verdikleri karar şoke etti

Fransa'nın Beauvais kentinde 6 aylığına kapatılması için yasal işlem başlatılan Bilal Camisi hakkında karar verildi. 'Radikal içerikli vaazlar verilmesi' gerekçe gösterilerek alınan karar 2 gün sonra uygulamaya konacak.

Dünya

23.01.2024, 22:03

Fransız basınındaki haberlere göre, Oise Valiliği 14 Aralık'ta, radikal vaazlar verildiği gerekçesiyle kapatılması için yasal süreç başlattığı Bilal Camisi'nin 6 ay süresince kapatılması kararını verdi.

Hamas'tan İsrail basınının açıklamasına yalanlama: 'Ucuz propaganda' Haberi Görüntüle

ALINAN KARAR 2 GÜN SONRA UYGULAMAYA KONACAK

Vaazlarda, cihat, nefret ve şiddetin teşvik edildiğinin ileri sürüldüğü cami hakkındaki karar 2 gün içinde uygulamaya konulacak. Fransa'da İslami hükümler aşırıcılık olarak varsayılıyor Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, 14 Aralık'ta yaptığı açıklamada, Beauvais'deki Bilal Camisi'nde "radikal içerikli vaazlar" verildiği, "Hristiyanlara, eşcinsellere ve Yahudilere" karşı mücadele edildiği gerekçesiyle kapatılması için yasal süreç başlatıldığını bildirmişti.

Rusya'dan Fransa'ya tehdit: Ukrayna'ya gönderilecek askerleriniz öncelikli hedefimiz olur Haberi Görüntüle

KARARIN 'AŞIRICILIK YASASI' KAPSAMINDA ALINDIĞI BELİRTİLDİ

Darmanin, kararın "aşırıcılık yasası" olarak bilinen "Cumhuriyet Değerlerine Saygıyı Güçlendiren Prensipler" yasası kapsamında alındığını belirtmişti.Caminin avukatı Samim Bolaky ise karara tepki göstererek, "İmamın, kendisine sorulan soruya cevaben mensup olduğu dinin hükümlerini paylaştığını, vaazlarının içeriğinin aşırıcılık olarak nitelendirilmeyeceğini aktarmıştı.

İsrail'den yeni vahşet! İHA ile sivilleri böyle vurdular Haberi Görüntüle

MÜSLÜMAN TOPLUMUNUN CEZALANDIRILMASI AMAÇLANIYOR

Bolaky, caminin kapatılması girişimiyle Beauvais'deki Müslüman toplumunun cezalandırılmak istendiğini ifade etmişti. Bilal Camisi, 23 Aralık'ta valilik tam karara varmadığı için geçici olarak kapılarını ibadete açmıştı.

Son dakika: Refah'a askeri operasyon planını onayladı! Katil Netanyahu emri... Haberi Görüntüle

FRANSA 21 CAMİİYİ KAPATMIŞTI

Fransa'da 99 camide yapılan denetimler sonucunda 21'i kapatılmış, 6'sı hakkında da kapatılması için yasal süreç başlatılmıştı. Fransa, Müslümanları hedef aldığı ve ötekileştirdiği gerekçesiyle Birleşmiş Milletler başta olmak üzere uluslararası toplum ile sivil toplum kuruluşları ve insan hakları örgütlerince eleştiriliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading