Yandex Metrica

Fransa'dan Rusya ile ilişkileri gerecek karar! Soykırım olarak tanındı

Fransa'dan Rusya ile ilişkileri gerecek karar! Soykırım olarak tanındı

SSCB lideri Josef Stalin'in döneminde toprak reformu kapsamında alınan karar milyonlarca insanın ölümüne neden olmuştu. Fransa, Holodomor olarak adlandırılan trajediyi "soykırım" olarak tanıdı.

Dünya

23.01.2024, 22:20

Fransa'da Ulusal Meclis, SSCB lideri Josef Stalin'in toprak reformu nedeniyle milyonlarca insanın öldüğü trajediyi soykırım olarak tanıdı.

Ukraynalı çiftçilere zorla kabul ettirmek için Stalin tarafından atılan adımlar nedeniyle yaşanan ve "Holodomor" adı verilen kıtlığın "soykırım" olarak tanınmasına ilişkin önerge Fransa Ulusal Meclisi'nde kabul edildi.

İnsan kemiğinden yapılan uyuşturucu! Elmasları şimdi de böyle çalacaklar İnsan kemiğinden yapılan uyuşturucu! Elmasları şimdi de böyle çalacaklar Haberi Görüntüle

SOYKIRIM OLARAK TANINDI

Fransız meclisinde, Sovyet rejiminin 1932-1933'te Ukrayna topraklarında milyonlarca insanı aç bırakarak ölüme terk ettiği Holodomor trajedisini "soykırım" olarak tanınmasına ilişkin önerge görüşüldü.

İktidar partisi Rönesans Milletvekili Anne Genetet'in birçok milletvekiliyle teklif ettiği önergenin görüşmelerinde, 2 "hayır" oyuna karşı 168 "evet" oyu kullanıldı. Böylelikle Fransız meclisi Holodomor'u "soykırım" olarak tanıdı.

Tesla indirim haberini duyurdu: Elektrikli otomobil devi için sıraya girdiler! Tesla indirim haberini duyurdu: Elektrikli otomobil devi için sıraya girdiler! Haberi Görüntüle

4,5 MİLYON İNSAN AÇLIKTAN ÖLDÜ

Ukraynaca Holodomor, "suni şekilde insanların aç bırakılarak ölüme mahkum edilmesi" anlamına geliyor.

Sovyet rejiminin, 1932-1933 döneminde, Ukrayna topraklarında milyonlarca insanı aç bırakarak ölüme terk ettiği Holodomor trajedisinde yaklaşık 4,5 milyon kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Ukrayna Parlamentosu, ise Stalin yönetimi tarafından alınan kararla 4,5 milyon insanın öldüğü kıtlığı 2006'da "soykırım" olarak tanıdı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading