Yandex Metrica

Fransa'dan Mısır'a 1.7 milyar Euro altyapı desteği

Fransa'dan Mısır'a 1.7 milyar Euro altyapı desteği

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, Mısır'ın başkenti Kahire'de yaptığı görüşmelerde, Sisi yönetimine altyapı projeleri için 1.7 milyar Euro destek sözü verdi.

Dünya

23.01.2024, 17:33

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, bugün, diplomatik temaslarda bulunmak üzere Mısır'ın başkenti Kahire'yi ziyaret etti.

Mısır Bakanlar Kurulu, konuya ilişkin yayımladığı açıklamada, ziyaret kapsamında Fransız tarafının Mısır'da altyapı projeleri için toplamda 1.7 milyar Euro (2.6 milyar Dolar) değerinde bir finans sağlaması konusunda uzlaşıya varıldığını bildirdi.

Açıklamada, finansmanın 776 milyon Euro'luk kısmının Fransa hükümeti, 990 milyon Euro'luk kısmının ise Fransa Kalkınma Ajansı tarafından sağlanacağı aktarıldı.

Mısır-Sudan arasında demiryolu hattı

Mısır Bakanlar Kurulu tarafından yayımlanan açıklamaya göre, Fransa'nın sağladığı finansmanın bir kısmı Mısır'ın güneyindeki Asvan kentinden başlayıp, Nil Nehri'nin doğu kıyısını takip ederek Sudan'ın kuzeyindeki sınır kenti Vadi Hilfa'da sona erecek bir demiryolu hattının inşaasında kullanılacak.

Başkent Kahire'deki Metro hatlarına 55 yeni Metro ulaştırılması projesinin de yer aldığı planlamada, bunun için 800 milyon Euro ayrıldı.

Açıklamaya göre, sağlık alanındaki projelerin desteklenmesi için de Fransa'nın sağlayacağı finansmandan 150 milyon Euro ayrılacak.

Mısır, 30 adet Rafale alacak

Öte yandan, Fransız savunma sanayii şirketi Dassault, geçtiğimiz Mayıs ayında, Mısır yönetiminin şirket tarafından üretilen 30 Rafale savaş uçağı satın almak için 4 milyar Euro değerinde bir anlaşma imzalayacağını bildirmişti.

Şirket, anlaşma kapsamında 2024 yılına kadar Kahire'ye 30 adet Rafale savaş uçağı verileceğini belirtmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading