Yandex Metrica

DOLAR

32.51

%-0.1 expand_more

EURO

34.97

%0.34 expand_less

ALTIN

2433.30

%0.52 expand_less

BIST

9784.73

%0.64 expand_less

BTC ($)

64073.08

%0.02 expand_less

Fransa'dan benzeri görülmemiş çağrı: Banyo yapmayın, duş alın

Fransa'dan benzeri görülmemiş çağrı: Banyo yapmayın, duş alın

Avrupa'nın izolasyonuna karşılık Rusya'nın doğalgaz kesintisi ihtimali başkentlerde paniğe neden oldu. Fransa'nın en büyük doğalgaz dağıtım şirketi GRDF, Fransız halkına tüketimi azaltma çağrısında bulundu. O çağrıda çok dikkat çekici tasarruf tedbirleri de yer aldı.

Dünya

23.01.2024, 19:03

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali birinci ayını doldururken, İhtiyacının yüzde 35'ten fazlasını Rusya'dan karşılayan Avrupa ülkelerinde doğalgaz teyakkuzu giderek artıyor. Avrupa ülkeleri, yoğun ambargolar nedeniyle büyük bir izolasyonla karşı karşıya kalan Rusya'nındoğalgaz akışını kesmesi ihtimaline karşı tasarruf planları yapıyor. 

Kış ayını enerjide rekor fiyat artışlarıyla geçiren Fransa, Rus gazında yaşanancak bir kesinti için önlem arayan ülkelerin başında geliyor.

Kargo gemisi köprüye çarparak battı: Mürettebatın yarısına ulaşılamıyor! 400 kişi seferber oldu Kargo gemisi köprüye çarparak battı: Mürettebatın yarısına ulaşılamıyor! 400 kişi... Haberi Görüntüle

FRANSIZ DOĞALGAZ ŞİRKETİNDEN ''TÜKETİMİ AZALTIN' ÇAĞRISI

Fransa'nın en büyük doğalgaz dağıtım şirketi GRDF'den Fransızlara tasarruf tedbirleri için çağrı geldi. 
GRDF Genel Müdürü Laurence Poirier-Dietz, Les Echos gazetesine verdiği röportajda, Rusya'daki gaz arzının kesintiye uğrama risklerine karşı yapılabilecekleri açıkladı. 

Gaz stoklarının bu sezon için yeterli olduğunu söyleyen şirket gelecek yıl için tehlike çanlarının söylediğini ifade etti. GRDF Yöneticisi Poirier-Dietz, ''Rusya'nın doğal gaz ithalatını tamamen veya kısmen durdurması durumunda önümüzdeki kış için gerçek bir sorun ortaya çıkar'' sözleriyle Fransa'yı enerjide zor günlerin beklediğine işaret etti. 

GRDF Genel Müdürü Laurence Poirier-Dietz

Amerika'da üniversiteler soykırıma karşı ayağa kalktı: Boğaziçi hocaları bu kez bahçeye çıkmadı Amerika'da üniversiteler soykırıma karşı ayağa kalktı: Boğaziçi hocaları bu kez... Haberi Görüntüle

BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ BİR SENARYOYA HAZIRLANIYORLAR

''GRDF 'benzeri görülmemiş bir senaryoya' hazırlanıyor'' başlığıyla çıkan yazıda çözüm önerileri de yer aldı. GRDF yöneticisine göre çözüm gaz tüketiminin organize bir şekilde azaltılması. 

Sanayi siteleri ve alışveriş merkezleri gibi büyük harcamanın olduğu yerlerdeki tasarrufun hayati boyutuna dikkat çeken GRDF yöneticisinin Fransız halkından tasarruf talepleri de dikkat çekici. 

İnsan kemiğinden yapılan uyuşturucu! Elmasları şimdi de böyle çalacaklar İnsan kemiğinden yapılan uyuşturucu! Elmasları şimdi de böyle çalacaklar Haberi Görüntüle

BANYO YOK, DUŞ VAR

Genel direktör ''Tüm Fransızların ısıtmalarını biraz azaltarak veya duş almayı banyo yapmaya tercih ederek artık harekete geçmeli'' ifadelerini kullandı. 

GRDF Genel Müdürü Poirier-Dietz ayrıca Fransızları "programlanabilir termostatlar" kullanmaya ve enerji tasarrufu sağlamak" için eski kombilerini yeni kombilerle değiştirmeye çağırıyor.

FRANSA'DA ÖNCE REKOR ZAMLAR SONRA AMBARGO TEHDİDİ

Fransa doğalgaz ve petrol başta olmak üzere enerji fiyatlarında yüksek zamların yaşandığı ülkeler arasındaydı. Ülkede doğal gaz ücretlerine kış ayından hemen önce, art arda yüzde 10, yüzde 5,3, yüzde 8,7 ve yüzde 12,6 oranlarında zamlar yapılmıştı.

Ancak Fransa'da doğalgaz fiyatı ABD'nin Rus gazı ve petrolünün ithalatını yasaklamaya yönelik yasa tasarısı üzerine çalıştığını açıklamasıyla daha da tırmanmıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading