Yandex Metrica
SON DAKİKA
Fransa'da tansiyon düşmüyor! İçişleri Bakanı'ndan 'ateş ve kan' uyarısı

Fransa'da tansiyon düşmüyor! İçişleri Bakanı'ndan 'ateş ve kan' uyarısı

Fransa'da emeklilik reformu karşıtı gösteriler sokakları savaş alanına çevirdi. Hükümetin tartışmalı emeklilik reformuna karşı düzenlenen gösterilerde 201 kişi gözaltına alındı. İçişleri Bakanı'ndan 'ateş ve kan' uyarısı geldi.

Dünya

23.01.2024, 20:38

Fransa'da hükümetin emeklilik yaşını 2 yıl yükselterek 62'den 64'e çıkarmayı içeren yasa tasarısını oylama yapmadan Meclisten geçirme kararı üzerine 16 Mart'ta başlayan gösteriler tüm hızıyla devam ediyor.

Milyonlarca kişi sokaklara indi. Polis ile göstericiler arasında çatışmalar yaşanırken, 200'den fazla kişi gözaltına alındı.

İsrail köşeye sıkıştı! The Economist'ten gizemli analiz: Yeni savaşlar kapıda Haberi Görüntüle

SOKAKLAR VE CADDELER SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Ülke genelinde enerji, ulaşım, eğitim gibi farklı sektörlerden çalışanlar, işçi sendikalarının çağrısıyla kitlesel greve gitti. Fransa'nın birçok kentinde polis ve göstericiler arasında arbede yaşandı. Göstericiler, bisiklet, scooter ve çöp bidonlarını ateşe verdi. Polis, göstericilere biber gazı ve copla müdahale etti.

Fransa'da sokaklar durulmuyor - 8

Almanya'da skandal yasa: Vatandaşlık alabilmek için İsrail ve Yahudilikle ilgili... Haberi Görüntüle

201 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, emeklilik reformuna karşı ülke genelinde düzenlenen 10. kitlesel gösterilere ilişkin açıklama yaptı. Darmanin, gösterilerde görevlendirilen 13 bin polis ve jandarmaya teşekkür etti. Fransız Bakan, protestolarda yaralanan 175 güvenlik gücüyle dayanışma içerisinde olduğunu ifade etti. Darmanin, gösterilerde 201 kişinin gözaltına alındığını belirtti.

Fransa'da sokaklar durulmuyor - 11

Bakan Fidan İspanya'nın Gazze tutumunu takdir etti: Filistin meselesi evrensel... Haberi Görüntüle

ATEŞ VE KAN UYARISI

Gerald Darmanin, yurt dışından gelen binden fazla radikal unsurun Paris, Lyon, Rennes, Nantes, Dijon, Bordeaux ve diğer şehirleri hedef alacağını belirtti. Gerald Darmanin, söz konusu gruplar için "amaçları Fransa'ya ateş ve kan getirmek" dedi. Gerald Darmanin, güvenlik güçlerinin zırhlı araçlar ve yedek askeri birlikler tarafından destekleneceğini açıkladı.

Fransa'da sokaklar durulmuyor - 12

Husilerden İngiltere ve ABD duyurusu: Havalimanını vurdular Haberi Görüntüle

''ÇOK DİKKATLİ OLMALIYIZ''

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin'in ardından Paris Emniyet Müdürlüğü başkanı Laurent Nunez de benzer bir uyarıda bulunurken şunları kaydetti

"İstihbarat servisleri tarafından izlenen kişilerden bahsediyoruz çok dikkatli olmalıyız" 

Fransa'da sokaklar durulmuyor - 1

Hindistan'ın başı Bayraktar TB2 filosuyla dertte! Tehditler birbiri ardına geldi Haberi Görüntüle

FRANSIZ POLİSİNDEN SERT MÜDAHALE

Fransız polisi, ülkenin her yerine yayılan protestoları bastırmak için orantısız güç uyguladı. Polislerin kaldırımdaki göstericilere copla sert müdahalede bulunduğu anlar kameraya yansıdı. Sosyal medyada hızla yayılan görüntüler tepki çekti.

Fransa'da sokaklar durulmuyor - 2

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading