Yandex Metrica
SON DAKİKA
Fransa'da skandal: Emmanuel Macron aşı olmayanlara küfretti!

Fransa'da skandal: Emmanuel Macron aşı olmayanlara küfretti!

Omicron varyantının sosyal hayatı giderek daha çok baskıladığı Avrupa'da sinirler gergin. Fransa Cumhurbaşkanı Macron, aşı olmayanlar için ettiği küfürle yine gündemin ilk sırasına oturdu.

Dünya

23.01.2024, 22:03

Dünya 2022 yılında da koronavirüs pandemisini atlatamadı. Omicron varyantının giderek daha fazla tehdit oluşturduğu Avrupa'da yoğun aşılamaya rağmen vaka sayısındaki artışın önlenemeyişi sinirleri gerdi. 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, vaka sayısındaki artış konusunda aşı olmayanları suçlarken ağzından kaçırdığı bir küfürle ülke gündemine oturdu. 

Le Parisien gazetesine verdiği röportajda Macron, Fransızca b.k anlamına gelen 'merde' kelimesini kullanıp, aşı olmayanların hayatını 'b.ka çevirmek istediğini' söyledi. 

"Size söylüyorum! Artık restorana gidemezsiniz. Kahve içmeye gidemezsiniz. Tiyatroya ve sinemaya da gidemezsiniz" diyen macron, aşı olmayanlar üzerinde uygulanmakta olan baskıları daha da artıracaklarını dile getirdi. 

Onların hayatını mahvetmek istediğini dile getiren Macron, aşı karşıtlarının bir kez daha tepkisini çekti. Macron, nisan ayındaki başkanlık seçimleri için henüz adaylığını açıklamadı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading