Yandex Metrica

Fransa'da 'özgür basın' kayıp! Lafarge belgeleriyle ilgili medya susturuldu

Fransa'da 'özgür basın' kayıp! Lafarge belgeleriyle ilgili medya susturuldu

Fransız çimento devi Lafarge'ın DEAŞ'I finanse ettiğinin kanıtlanmasına ilişkin Fransız medyası suskunluğa gömüldü. DEAŞ'ın 2015 saldırına dair davanın başladığı günlerde yayınlanan belgeler, Fransız basınında büyük bir sansürle karşılandı. Fransa'nın ''özgür'' medyasında bu doğrudan ilişkiyi konuyu sorgulayan tek bir cümle bile yer almıyor.

Dünya

23.01.2024, 17:57

Fransa ve terör örgütleri arasında var olan ancak uluslararası siyasette üç maymunun oynandığı ilişki bu hafta hem Fransa'da alınan bir yargı kararı hem de Anadolu Ajansı'nın yayınladığı belgelerle ortaya kondu. Fransa'da Yargıtay, Fransız çimento devi Lafarge’ın DEAŞ’lı teröristleri finanse ettiğini doğruladı. Böylece şirkete insanlığa karşı suça ortak olmak suçlaması yöneltilebilmesinin önünü açtı. 

Kararla eş zamanlı olarak AA çok kritik belgeleri dünyayla paylaştı. O belgelerle, Fransız şirketi Lafarge’ın DEAŞ’ı Fransa istihbaratının bilgisiyle finanse ettiği kanıtlandı.

Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç öneri: Roketleri birbirinize değil, yıldızlara gönderin! Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç... Haberi Görüntüle

FRANSA 'HER TÜRDEN' TERÖRÜ DESTEKLİYOR

Böylecek Fransa, iki terör örgütüyle çalışan bir terör ülkesi olarak kayıtlara geçti. PKK ile yakın ilişki içinde olan hatta terör örgütü mensuplarını Elysee Sarayı'nda ağırlayan Paris yönetiminin, terör örgütü DEAŞ'ı da desteklediği net olarak kanıtlanmış oldu. 

Soykırımcı Netanyahu'dan saldırı tehdidi: Hamas'a askeri baskıyı artıracağız Soykırımcı Netanyahu'dan saldırı tehdidi: Hamas'a askeri baskıyı artıracağız Haberi Görüntüle

TERÖRLE İRTİBATI KANITLANDI, İSMİNİ DEĞİŞTİRDİ

Fransız Lafarge, DEAŞ'i finanse ettiği tartışmaları sonrası, staratejik bir hamle yaparak isim değişikliğine gitti. Terör destekçisi şirket, İsviçre'deki rakibi ile birleşerek "Holcim Ltd" ismini aldı.  Lafarge zaten, DEAŞ'ı finanse ettiği suçlamaları ve 2014'te Suriye'deki fabrikasını kapatmasından aylar sonra, Temmuz 2015'te İsviçre'deki rakibi Holcim ile birleşme kararı almıştı. Resmi birleşmenin ardından İsviçre'deki şirketin ismi LafargeHolcim Ltd olmuştu. Ancak Fransız Yargıtayı'nın karar açıklamasına kısa süre kala şirket yeniden isim değişikliğine gitti. "Lafarge" ibaresinin atıldığı şirket "Holcim Ltd" adını aldı. Şirketin yeni ismi İsviçre ticaret siciline kaydedildi.

Şirketten yapılan açıklamada isim değişikliğinin “verimlilik ve etki” gibi faktörler nedeniyle yapıldığı ileri sürülse de durum Lafarge isminin uzun zamandır terör örgütüyle yan yana anılması karşısında bir imaj tazeleme çabası. 

Ortadoğu'da tansiyon yükseldi! İran'dan dört ülkeye tehdit: Kendinizi ateşe atmayın Ortadoğu'da tansiyon yükseldi! İran'dan dört ülkeye tehdit: Kendinizi ateşe atmayın Haberi Görüntüle

İSİM DEĞİŞİKLİĞİ YARGI SÜRECİNİ DEĞİŞTİRİR Mİ?

Fransız Yargıtayı'nın, Lafarge'a DEAŞ'lı teröristleri finanse etmesi nedeniyle "insanlığa karşı suça ortak olmak" suçlaması yöneltilebilmesinin önünü açan karara varması gözleri şirketin İsviçre'deki ortağına çevirdi. Mahkemenin Lafarge kararından sonra, bu kez şirketin İsviçre'deki ortağı Holcim Ltd, Fransa'da cezai kovuşturma ile karşı karşıya. Swissinfo internet sitesinin Bloomberg'e dayandırdığı habere göre, Holcim Ltd hisseleri dün yüzde 4,2'den fazla değer kaybetti, bunun 29 Ocak'tan bu yana en büyük düşüş olduğu vurgulandI. Şirketin 60'tan fazla ülkede yaklaşık 70 bin çalışanı bulunuyor.

İsrail ordusu duyurdu: Gazze Şeridi'nde bir İsrail askeri öldü İsrail ordusu duyurdu: Gazze Şeridi'nde bir İsrail askeri öldü Haberi Görüntüle

'ÖZGÜR FRANSIZ BASINI' KAYIP

Fransa'nın başkenti Paris'te Kasım 2015'te 130 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısıyla ilgili davanın başlamasından hemen önce Fransız yargısından çıkan karara Fransız basını suskun. Temin ettiği çimentolarla Suriye'de güçlü sığınaklar ve tüneller inşa eden, bu tünellerden çıkan terörü dünyaya ihraç ederek ülke ve bölge politikalarına etki eden DEAŞ terörüne Fransa'nın desteğiyle ilgili Fransız basını tek bir cümle haber yapabilmiş değil. Fransa kendi fonladığı ülke tarafından saldırıya uğrarken ve bu kanıtlanmışken yaşanan suskunluk, 'Fransız demokrasisi' ve 'özgür basın' söyleminin bir yalandan ibaret olduğunu da ortaya koyuyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading