Yandex Metrica

Fransa'da İslamofobinin sonu yok : Başörtülü anneye sanal linç

Fransa'da İslamofobinin sonu yok : Başörtülü anneye sanal linç

Fransa'da oğlunu kaybeden ve yaşadıklarını anlatmak için canlı yayına çıkan başörtülü kadın sanal lince uğradı. İslamofobik lincin hedefi olan genç anne için "annenin çocuğuna bakmak yerine evinde ibadet etmekle meşgul" gibi ifadeler kullanıldı.

Dünya

23.01.2024, 22:18

Fransa'da İslamofobinin sonu gelmiyor. Yvelines kentinde 2 yaşındaki çocuğunu kaybeden ve televizyon ekranına çıkan başörtülü anne sosyal medyada İslamofobik lince uğradı. 

Ines isimli genç annenin anlattığına göre, 2 yaşındaki oğlu Cevad, Ocak ayının ortalarında, sorumlu kişinin kapıyı açık unutması üzerine tek başına ve yalın ayak bir şekilde kreşten dışarı çıktı ve kayboldu. Küçük Cevad sonradan bulunsa da anne Ines çocuğunun başına gelen olayı videoya çekerek sosyal medyada anlattı. 

Miçotakis'ten Türkiye mesajı: İlişkilerimizin düzelmesini istiyoruz Miçotakis'ten Türkiye mesajı: İlişkilerimizin düzelmesini istiyoruz Haberi Görüntüle

FRANSIZ TELEVİZYONUNA ÇIKTI, IRKÇILARIN HEDEFİ OLDU

Genç kadının anlattıklarının sosyal medyada büyük yankı uyandırmasının üzerine Fransız televizyonu BFMTV, Ines'i canlı yayına bağladı. Yaşadıklarını canlı yayında bir kez daha anlatan Ines, çocuğunu bir daha kreşe göndermeyeceğini söyledi. 

BAŞÖRTÜLÜ OLDUĞU İÇİN SANAL LİNCE UĞRADI

Yüzü maskeli halde canlı yayına çıkan başörtülü kadın,  sosyal medyada İslamofobik lince uğradı. Genç kadın hakkında sosyal medyada "başörtülü kadınların çalışmak yerine evde oturdukları halde çocuklarını kreşe göndermelerine anlam veremediklerini" yazdılar ve "bunların çalışan başka annelerin çocuklarının kreşe gitmelerini engellediğini" söylediler.

O narsist bir psikopat! Rus muhaliften çok konuşulacak Putin yorumu: Nükleer silah kullanabilir! O narsist bir psikopat! Rus muhaliften çok konuşulacak Putin yorumu:... Haberi Görüntüle

'ÇOCUĞUNA BAKMAK YERİNE EVDE İBADET ETMEKLE MEŞGUL'

Bir Twitter kullanıcısı ise İslami tesettürü kınadıklarını belirtti ve "başörtüsünün nefret saçan ve karanlık bir ideolojinin sembolü" olduğunu yazdı. Bir başka kullanıcısı ise "Küçük olduğu halde gözlemcinin gözü önünde kreşten kaçan velet Cevad." ifadelerini kullandı. Diğer birçok kullanıcı ise genç anneyi çocuğun kreşten kaçmasından sorumlu tuttu ve "annenin çocuğuna bakmak yerine evinde ibadet etmekle meşgul" yazdı.

Fransa ülkede yaşanan ayrımcılık vakalarına karşı kampanyalar yürütse de çabaları yetersiz kalıyor ve İslamofobinin önüne geçilemiyor. Fransız basını ise başta Müslümanlara karşı olmak üzere ırkçı tutumlara karşı çifte standart uyguluyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading