Yandex Metrica
SON DAKİKA
Fransa'da işçiler greve gitti, yüzlerce uçuş iptal oldu! Yolcular mağdur

Fransa'da işçiler greve gitti, yüzlerce uçuş iptal oldu! Yolcular mağdur

Fransa'da uçuş görevlilerinin grev yapması sebebiyle havalimanlarında çok sayıda uçuş iptal edildi. İptaller nedeniyle yolcular mağdur oldu.

Dünya

23.01.2024, 19:49

Fransa'da Ulusal Hava Trafik Kontrolörleri Birliğinin (SNCTA) talep ve çağrısıyla hava trafik kontrolörleri greve gitme kararı almıştı.

Grevin bugün başlaması itibariyle yüz binlerce yolcu mağdur oldu.

Avrupa'nın ilk siyahi lideri oldu: Gething, Galler Başbakanı seçildi Haberi Görüntüle

ENFLASYONA KARŞI ÜCRETLERİN YÜKSELTİLMESİ TALEP EDİLİYOR

Hava trafik kontrolörleri, gelecek yıllarda emekliliğe ayrılacak işçilerin yerine yeni personel alımlarıyla ilgili hızla adımlar atılmasını ve enflasyona karşı ücretlerin yükseltilmesini talep ediyor.

Dünyaca ünlü rapçi Lil Jon, İslam'la şereflendi Haberi Görüntüle

UÇUŞLARDA KARIŞIKLIK YAŞANDI

Grev nedeniyle, Türk Hava Yollarının (THY) da aralarında bulunduğu farklı hava yolu şirketleri, Fransa'ya çok sayıda gidiş-dönüş uçuşu iptal etti.

Paris Charles De Gaulle Havalimanı'nın diğer günlere göre daha az kalabalık olduğu gözlemlenirken havalimanındaki sefer panolarında hava trafik kontrolünde ulusal grev nedeniyle birçok gecikme ve sefer iptali beklendiğine işaret edildi.

Paris havalimanında eşiyle Dubai uçuşunu bekleyen Ashlee, Avrupa turundan sonra Avustralya'ya dönmek üzere Paris'te planlanan sabah 11.25'teki Dubai uçuşlarının iptal edildiğini mesaj bildirimiyle öğrendiklerini söyledi.

Ashlee, hava yolu şirketiyle iletişime geçtiklerinde ilk etapta kendilerine 20 Eylül'e sefer bulunduğunun belirtildiği, ardından şirketin 6 saat sonra tekrar mesajla iletişime geçerek bugün 15.25'te sefer bulunduğunu bildirdiğini aktardı.

Çin, Rusya ve İran'ın hızla silahlanması ABD'yi endişelendiriyor: 'Karmaşık bir... Haberi Görüntüle

EKİM AYINDA 1000 AVROLUK PRİM ÖDENECEK

Fransız Hava Yolları şirketi Air France ise 16 Eylül'deki kısa ve orta mesafe seferlerinin yalnızca yüzde 45'ini, uzun mesafe uçuş seferlerinin yüzde 90'ını gerçekleştireceğini bildirmişti.

Air France, enflasyona karşı çalışanlarına ekimde 1000 avroluk prim ödeyeceğini ve gelecek aylarda kademeli olarak maaşlarda yüzde 5'lik zam yapacağını aktarmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading