Yandex Metrica

Fransa'da 'aşı ya da izolasyon' dönemi

Fransa'da 'aşı ya da izolasyon' dönemi

Fransa'da aşı seferberliği genişliyor. Hükümet yeni tedbirler açıkladı. Buna gör tüm doktor, hemşire ve sağlık sektörü çalışanları Eylül ayı ortasına kadar aşı yaptırmak zorunda. Aşının tüm halka zorunlu hale getirilmesi de gündemde.

Dünya

23.01.2024, 17:39

Fransa'da hükümet pandemide olası bir 4 dalganın önüne geçmek için harekete geçti. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ulusa sesleniş konuşmasıyla yeni tedbirleri açıkladı.

100 milyon dolarlık radarı vurdular: O cephede büyük saldırı hazırlığı 100 milyon dolarlık radarı vurdular: O cephede büyük saldırı hazırlığı Haberi Görüntüle

RESTORAN, KAFE VE AVM'LERDE AŞI SORULACAK

Bu kapsamda  zorunlu Kovid-19 sağlık kartı uygulaması kullanımın genişletildi.  21 Temmuz'dan itibaren 50'den fazla kişinin bir araya geldiği her yerde sağlık kartı zorunlu olacak. Uygulama Ağustos ayında kafe, restoran ve alışveriş merkezlerinde zorunlu hale gelecek. Sağlık kartı uygulaması, ayrıca tren ve uçaklarda da mecburi olacak.  Bu mekanlara sadece aşı olmuş kişiler ile son 48 saatte yapılmış negatif PCR testi sonucu olanlar girebilecek.

Delta varyantı nedeniyle Fransa'nın salgının güçlü bir dalgasıyla karşı karşıya olduğuna dikkati çeken Macron, özellikle 75 yaş üstüne aşı çağrısını yineledi. 

Gazze'nin kuzeyinde askeri hareketlilik: İşgalci İsrail ordusu yeni bir katliama hazırlanıyor Gazze'nin kuzeyinde askeri hareketlilik: İşgalci İsrail ordusu yeni bir katliama... Haberi Görüntüle

AŞI OLMAYAN SAĞLIK ÇALIŞANINA MAAŞ YOK

Hastanelerde ve kliniklerde çalışan tüm personele, bakımevleri çalışanlarına, engellilerle çalışanlara, yaşlı veya hassas kişilerle yakın temasta çalışanlara veya gönüllülere, 15 Eylül'den itibaren aşı zorunlu. Macron, bu tarihten itibaren kontrollerin yapılacağını ve yaptırım uygulanacağını duyurdu. 

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'ten Rusya'yı kızdıracak çağrı: Ukrayna daha fazla bekleyemez NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'ten Rusya'yı kızdıracak çağrı: Ukrayna daha fazla... Haberi Görüntüle

MACRON: TÜM HALKA ZORUNLU AŞI GELEBİLİR

Emmanuel Macron, vakaların seyrine göre tüm halka zorunlu aşı meselesini gündeme alabileceklerini kaydetti. Fransa'da yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla, ortaokul ve liselerde de aşı kampanyaları düzenlenecek. 

Fransa Halk Sağlığı Kurumunun bugünkü verilerine göre, ülkede koronavirüsten ölüm sayısı 111 bin 382'ye yükseldi. Hastanelerde 957'si yoğun bakımda olmak üzere, 7 bin 137 kişinin tedavisine devam ediliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading