Yandex Metrica
SON DAKİKA
Fransa'da akaryakıt krizi kavga çıkardı! Polis aracı yolda kaldı vatandaşlar el attı

Fransa'da akaryakıt krizi kavga çıkardı! Polis aracı yolda kaldı vatandaşlar el attı

Fransa'da grev kaynaklı akaryakıt krizi büyüyor. Ülkede benzin istasyonlarının yaklaşık yüzde 15'inde yakıt bulunamıyor. Yakıtı biten Fransız polis aracı, istasyona kadar yetişemeyince yolda kaldı. Kuyrukta sıra bekleyen Fransızlar, birbirine girdi. Denetim yapan polis, deposu bitmeyene akaryakıt verilmeyeceğini belirtti.

Dünya

23.01.2024, 19:55

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası Putin'in gaz vanaları kapatmasıyla birlikte Avrupa ülkelerinde enerji krizi patlak verdi ve tasarruf için bir dizi önlemler alındı. Avrupa'nın en büyük ekonomisine sahip Almanya'da eylülde şirketlerin ve ortaklıkların iflas başvuruları Eylül 2021’ye göre yüzde 34 artarak 762’ye yükselirken Fransa'da ise akaryakıt krizi tavan yapmış durumda.

İsrailli bakandan tehdit gibi açıklama: 'Tüm dünya bize karşı dursa... Haberi Görüntüle

UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Fransa'da grev kaynaklı akaryakıt krizi büyümeye devam ediyor. Grevlerin yayılması üzerine ülkede benzin istasyonlarının önemli bir kısmında akaryakıt sıkıntısı başladı. Birçok yerde uzun benzin kuyrukları görüldü.

AB'den Rusya'ya seçim tepkisi: 'İş altındaki Ukrayna topraklarında yapılan seçimler... Haberi Görüntüle

POLİS ARACI YOLDA KALDI

Ülkede benzin istasyonlarının yaklaşık yüzde 15'inde yakıt bulunamıyor. Halk uzun kuyruklarda yakıt almak için bekliyor. Bir polis aracı da yakıtsız kalınca itilerek yol kenarına taşındı. Yakıt bulamayan polis araçlarının yolda kalması ülkede gündem olurken, Fransızlar polis araçlarını iten memurları kayda alarak alay ediyor.

İşgalci İsrail ordusu Gazze'de bir evi hedef aldı: Çok sayıda... Haberi Görüntüle

AKARYAKITI BİTMEYENİ POLİS GERİ ÇEVİRİYOR

Müşteriler arasında akaryakıt alımı sırasında tartışan ve kavga edenler var. Denetim yapan polis, deposu bitmeyene akaryakıt verilmeyeceğini belirtti. Müşteriler, istasyondan akaryakıt alabilmek için ortalama 1,5 saat bekledi. Kuyrukta bekleyenlerden Tony ve Marie, Arnouville'den akaryakıt almak için birlikte geldiklerini ve uzun süredir beklediklerini anlattı. Marie, Fransa'da ilk defa böyle bir şeyle karşılaştığının altını çizdi.

Resim

Moskova'daki saldırının olağan şüphelisi Ukrayna'dan açıklama: 'Hiçbir ilgimiz yok' Haberi Görüntüle

ÇALIŞANLAR GREVE GİTMİŞTİ

Fransa’da TotalEnergies'e ait 6 rafinerinin 3’ünde, ülkenin en büyük işçi sendikası CGT'nin geçen ay sonunda, işe alımların durdurulmasını protesto etmek ve maaşlarda yüzde 10 artış talebiyle gittiği greve, Amerikan petrol şirketi Esso-ExxonMobil’in iki rafinerisinin çalışanları da katılmıştı.
Resim

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading