Yandex Metrica

Fransa Cumhurbaşkanı Macron Afrika'da! 'Hiç hoşgelmediniz'

Fransa Cumhurbaşkanı Macron Afrika'da! 'Hiç hoşgelmediniz'

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, göreve başladığı 2017 yılından bu yana ilk kez gittiği Kamerun'da ülkesinin 'sömürge döneminde işlediği suçları kabul etmesi' çağrısıyla karşı karşıya kaldı.

Dünya

23.01.2024, 19:35

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, önceki Cumhurbaşkanoı François Hollande'nin 7 yıl önce ziyaret ettiği ve sadece birkaç saat kaldığı için eleştirildiği Kamerun'a 2 günlük ziyaret için geldi. 

İki ülke arasındaki ekonomik ve diplomatik ilişkileri canlandırmak amacıyla düzenlendiği belirtilen ziyaret kapsamında Macron, Kamerun Cumhurbaşkanı Paul Biya ile bir araya gelecek, güvenlik ve gıda konularının ele alınacağı toplantılara katılacak.

İran'dan İngiltere'ye nota: Büyükelçi Bakanlığa çağırıldı İran'dan İngiltere'ye nota: Büyükelçi Bakanlığa çağırıldı Haberi Görüntüle

'SÖMÜRGECİLİK SUÇLARINI KABUL ET'

Fransız basınında yer alana haberlere göre, Yeniden Bağımsızlık ve Demokrasi için Afrika Hareketi (Manidem) üyesi aktivistler, Macron'un ziyaretinde Fransa'nın sömürgecilik döneminde kıtada işlediği suçları kabul etmesini, buna Cezayir'den başlamasını talep etti. 

Macron'un Twitter hesabından, Kamerun'da bir grup tarafından alkışlarla karşılanırken paylaştığı videosu sosyal medyada tepkilere sebep oldu. 

Prigojin'in ölümünden sonra ilk! Wagner iş ilanı açtı: Afrika'da çalışacak tecrübeli paralı asker aranıyor Prigojin'in ölümünden sonra ilk! Wagner iş ilanı açtı: Afrika'da çalışacak... Haberi Görüntüle

'HİÇ HOŞGELMEDİNİZ'

Afrika ve Kamerunlu sosyal medya kullanıcıları, Macron'un ülkeye "hoş gelmediği ve Fransa'nın kıtadaki sömürge gerçeğini manipüle etmeye çalıştığı" yönünde tepki gösterdi. 

Mavron, Afrika'ya yapacağı 4 günlük ziyaret kapsamında Kamerun'un ardından Benin ve Gine-Bissau'ya gidecek. 

Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Macron'un ziyaretinin, Fransa'nın Afrika kıtasıyla ilişkileri yenileme sürecinin bir parçası olduğu belirtilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading