Yandex Metrica

Fransa, bir cami derneğinin statüsünü iptal etti

Fransa, bir cami derneğinin statüsünü iptal etti

Fransa'da bir camiyi yöneten derneğin, "kamu düzenini bozduğu" gerekçesiyle "dini dernek statüsü" iptal edildi.

Dünya

23.01.2024, 17:39

Fransa'nın Noisy-le-Grand kentinde bulunan bir camiyi yöneten derneğin, "kamu düzenini bozduğu" iddiasıyla "dini dernek statüsü" iptal edildi.

İsrail yeni bir katliama hazırlanıyor: Halevi'den savaş planına onay İsrail yeni bir katliama hazırlanıyor: Halevi'den savaş planına onay Haberi Görüntüle

MEKTUPLA UYARI YAPILDI

Noisy-le-Grand şehrindeki cami Noisy-le-Grand Müslümanları Derneği'ne bağlı ve dernek Ocak 2021’de valilik tarafından gönderilen bir mektupla, "dini dernek statüsünü" kaybedebileceği uyarısı aldı.

Kuş mu, uçak mı, Süpermen mi? NASA aydan yeni fotoğraf yayınladı: Ayın yörüngesindeki gizemli çizgi ne? Kuş mu, uçak mı, Süpermen mi? NASA aydan yeni fotoğraf... Haberi Görüntüle

"DİNİ DERNEK STATÜSÜ"NÜ İPTAL ETTİ

Uyarının üzerinden biekaç ay geçtikten sonra Seine-Saint-Denis Valiliği, "kamu düzenini bozduğu" iddiasıyla, derneğin "dini dernek statüsünü" iptal etti.

Derneğin kapatılması gerekçeleri arasında, bir imamın söz konusu camide Fransız halkı için sözde "kafir" ifadesi kullandığı ve sosyal medyada dernek başkanının aracılığıyla ülkdede yasaklı olan insani yardım kuruluşu BarakaCity'ye destek verildiği iddialarına yer verildi.

Hedef sadece Gazze değil: İsrail bombaları bin yıllık tarihi siliyor: Bir ulus topyekün yok oluyor! Hedef sadece Gazze değil: İsrail bombaları bin yıllık tarihi siliyor:... Haberi Görüntüle

DERNEK, KONUYU MAHKEMEYE TAŞIDI

Dernek yönetimi ise hakkındaki iddiaları reddederek, konuyu Montreuil İdari Mahkemesine taşıdı. Hakimler, imam hakkındaki iddiaları kanıt olmadığı gerekçesiyle düşürdü ve derneğin dini statüsünü geri alma talebini reddetti.

Temyize başvuran Noisy-le-Grand Müslümanları Derneği avukatları Vincent Brengarth ve William Bourdon, derneğin dini statüsünün iptalini keyfi bir karar olarak nitelendirdi.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading