Yandex Metrica

Fransa artık Afrika'da istenmiyor!

Fransa artık Afrika'da istenmiyor!

Burkina Faso'dan Mali'nin Gao kentine ilerleyen Fransız askeri konvoyunun geçişi Nijer'in batısında halk tarafından engellenmeye çalışıldı.

Dünya

23.01.2024, 18:22

Geçen hafta Burkina Faso'dan geçişi sırasında halk tarafından tepki gören ve bir hafta boyunca bölgede beklemek zorunda kalan Fransız askeri konvoyu benzer bir tepkiyle Nijer'de karşılaştı. 

Dün Burkina Faso'dan ayrılarak komşu ülke Nijer'in Tera kentine ulaşan konvoy, halk tarafından durduruldu. 

Tera Belediye Başkanı Hamma Mamoudou, konvoyun geçişini engelleyen kalabalığı dağıtmak için hem Fransız hem de Nijer güvenlik güçleri tarafından uyarı ateşi açıldığını aktardı. 

Açılan ateş sonucu en az 2 kişi ölürken 16 kişi de yaralandı. 

Konvoy saldırı sonrasında kentten ayrılarak başkent Niamey'e doğru yola çıktı. 

ABD'nin Türkiye düşmanlığında yeni hamlesi! Bakın PKK'ya ne verdiler ABD'nin Türkiye düşmanlığında yeni hamlesi! Bakın PKK'ya ne verdiler Haberi Görüntüle

BURKİNA FASO'DA DA ENGELLENDİLER 

Fildişi Sahili'nden yola çıkan ve önce Nijer'in başkenti Niamey ardından Mali'nin Gao kentine gitmeyi hedefleyen 60 kamyon ve 100 askerlik konvoy, 18 Kasım'da Burkina Faso'nun Kaya kentinde bölge halkı tarafından durdurulmuştu.

Lojistik ekipman taşıyan konvoy, terörist gruplara yardım götürdüğü iddiasıyla bölge halkı tarafından önünü kesilerek geçişi engellenmişti.

Bölge halkı sokağa çıkarak Fransa'nın bölgedeki varlığını protesto etmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading