Yandex Metrica

Forbes'ten olay iddia: 100 bin SİHA hazır, Ukrayna şok saldırı peşinde

Forbes'ten olay iddia: 100 bin SİHA hazır, Ukrayna şok saldırı peşinde

Amerikan Forbes dergisi, Rusya-Ukrayna savaşı hakkında çok çarpıcı bir değerlendirmeye imza attı. Ukrayna ordusunun aylar önce Çin'den 50 ila 100 bin arasında 'Drone' sipariş ettiğini belirten Forbes, bu dronelara füze ve el bombası takılarak Rus ordusuna karşı 'Şok bir saldırı' gerçekleştirmek istediğini yazdı.

Dünya

23.01.2024, 20:38

24 Şubat 2022 yılında başlayan ve ne zaman sona ereceği belli olmayan Rusya-Ukrayna savaşı tüm hızıyla devam ederken Amerikan Forbes dergisinden dikkat çeken bir yazı gündem oldu.

Hatırlanacağı gibi Kırım Yarımadası ile Rus ana karasını birbirine bağlayan Kerç Köprüsü Ekim ayının başında havaya uçurukmuştu.

Kerç köprüsünün havaya uçurulmasıyla birlikte Moskova yönetimi taktik değiştirdi. Putin, Ukrayna'nın kilit altyapı tesislerine füze yağdırdı, saldırılarda yoğun şekilde İran üretimi Şahid-136 insansız hava aracı da kullanıldı.

Saldırının ardından Kamikaze İran droneları ilk kez başkent Kiev semalarında objektiflere takıldı. Geride kalan yaklaşık beş ayda İran üretimi insansız hava araçları dünya gündemindeki sıcaklığını korumaya devam etti.

ABD Başkanı Biden: İsrail'i savunmak için eşi benzeri görülmemiş bir askeri çaba gösterdik ABD Başkanı Biden: İsrail'i savunmak için eşi benzeri görülmemiş bir... Haberi Görüntüle

100 SİHA HAZIR: UKRAYNA 'ŞOK SALDIRI' PEŞİNDE

Dünyanın en prestijli dergilerinden biri olan Forbes, Ukrayna ordusunun aylar önce Çin'den 50 ila 100 bin arasında 'Drone' sipariş ettiğini yazdı. Ukrayna'nın bu dronelara füze ve el bombası takılarak Rus ordusuna karşı 'Şok bir saldırı' gerçekleştirmek istediğini yazdı.

SAATTE 200 KM HIZA ULAŞABİLİYOR

Söz konusu haberde Rus ordusunun, istihbarat bilgisini öğrenince savunmaya geçtiği ve karşı taktik üretme hazırlıklarının sürdüğü belirtildi. Droneların saatte 200 km hıza kadar çıktığı belirtilen haberde, standart quadcopter'lardan daha küçük olduğuna dikkat çekildi. Forbes, bu taktiğin geçen yıl Temmuz ayının sonunda Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından ilk kez başarıyla kullanıldığını hatırlattı.

İsrailli Bakan Chikli, ABD seçimlerine karıştı: Biden ülkeler arası ilişkilere zarar veriyor İsrailli Bakan Chikli, ABD seçimlerine karıştı: Biden ülkeler arası ilişkilere... Haberi Görüntüle

RUS ORDUSUNU ETKİLEYECEK

Haberde drone saldırılarının ekonomik olarak da ucuz olduğu yazıldı. Rus ordusunun İran'dan ortalama 20 ila 50 bin dolara aldığı Şahid-136'lara da değinildi. Bir Rus mühendis ise Telegram üzerinden yaptığı açıklamada Ukrayna'nın 100 bin Drone ile saldırıya geçmesi halinde bunun eşi benzeri görülmemiş bir şekilde Rus ordusunu etkileyeceğini yazdı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading