Yandex Metrica

Finlandiya Dışişleri Bakanı: En önemli rolü Türkiye oynadı

Finlandiya Dışişleri Bakanı: En önemli rolü Türkiye oynadı

Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, Rusya ile Ukrayna arasında hali hazırda devam etmekte olan savaşta en önemli rolü Türkiye'nin oynadığına işaret ederek, 'Türkiye'nin kolaylaştırdığı müzakerelerde bir barış anlaşmasının olası unsurları ana hatlarıyla belirtildi' ifadesini kullandı.

Dünya

23.01.2024, 19:11

Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, Rusya Ukrayna savaşına dair önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin arabuluculuk rolünü değerlendiren Haavisto Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından ülkesinin NATO üyeliğine yakın olduğunu söyledi.

İsrail medyasından savaş iddiası: İsrail gece saatlerinde İran'a saldırabilir İsrail medyasından savaş iddiası: İsrail gece saatlerinde İran'a saldırabilir Haberi Görüntüle

'FİNLANDİYA NATO ÜYELİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR'

Pekka Haavisto, bölgesel güvenliğe önem verdiklerini vurgulayarak, "Rusya'nın, Ukrayna'yı işgali, Finlandiya'yı güvenlik politikasının temelini yeniden değiştirmeye zorladı ve şimdi Finlandiya, NATO üyeliğini düşünüyor. Şimdi bunu düşünmeseydik, gelecekte Finlandiya'nın manevra alanı daralacaktı" dedi.

Haavisto, Ukrayna'da tarafların görüşlerinin birbirinden çok uzak olduğunu savunarak, şu anda barışa giden bir yol görmediğini dile getirdi.

PKK hapishanelerinde korkunç tablo: Yüzlerce kişinin niye öldüğünü Uluslararası Af Örgütü açıkladı PKK hapishanelerinde korkunç tablo: Yüzlerce kişinin niye öldüğünü Uluslararası Af... Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE MÜZAKERELERDE EN ÖNEMLİ ROLÜ OYNADI'

Pekka Havisto, Türkiye'nin savaştaki tutumuna dikkat çekerek, "Şimdiye kadar Türkiye, müzakere temaslarının sürdürülmesinde en önemli rolü oynadı. Türkiye'nin kolaylaştırdığı müzakerelerde bir barış anlaşmasının olası unsurları ana hatlarıyla belirtildi. Rusya, Ukrayna'nın egemenliğini ve bağımsızlığını kabul etmesi gerekiyor" diye konuştu.

Türkiye açık açık uyarmıştı! Miçotakis'ten küstah açıklama! Yunanistan Ege'de tansiyonu yükseltme peşinde Türkiye açık açık uyarmıştı! Miçotakis'ten küstah açıklama! Yunanistan Ege'de tansiyonu... Haberi Görüntüle

'SAVAŞ UZARSA BATI YAPTIRIMLARI SIKILAŞTIRILACAK'

Pekka Haavisto, Rusya'ya yönelik yaptırımlara işaret ederek, "Savaş uzarsa, Batı yaptırımları sıkılaştıracak. Bu durumda Rusya'nın ekonomisi daha da zayıflar. Bu, Rusya'nın da çıkarına değildir" ifadesini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading