Yandex Metrica
SON DAKİKA
Finlandiya'dan kritik Türkiye açıklaması: NATO müttefiki Türkiye'nin güvenliğine bağlıyız

Finlandiya'dan kritik Türkiye açıklaması: NATO müttefiki Türkiye'nin güvenliğine bağlıyız

NATO'ya üye için başvuru yapan ancak Türkiye tarafından üyeliği kabul görmeyen Finlandiya'da Başbakan Sanna Marin, gelen itirazın diyalog ve yanlış anlaşılmaların giderilmesi yoluyla aşılabileceğini söyledi.

Dünya

23.01.2024, 19:17

Finlandiya ve İsveç'in, NATO'ya üye olma çabaları devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde, iki ülkenin NATO'ya üyeliğiyle ilgili Türkiye'nin tavrının olumlu olmadığını açıklamıştı.

İki ülkenin de terör örgütlerinin yuvası haline geldiğini sözlerine ekleyen Erdoğan, İsveç'e de Finlandiya'ya da NATO'nun kapısını kapattı.

100 bin kişilik yeni ordu iddiası: ABD 'Rusları vurmayın' diyor Haberi Görüntüle

TERÖRİSTLERE YÖNELİK İADE TALEBİNE OLUMSUZ YANIT VERDİLER

İki ülkenin de Türkiye'nin güvenliğini tehdit eden terör örgütleriyle ilişkileri reddedilmezken, İsveç'ten de Finlandiya'dan da konuyla ilgili hiçbir adım atılmıyor.

Türkiye'nin ülkelerinde bulunan teröristlere yönelik iade talebine olumsuz yanıt veren iki ülke, attıkları adımlarla NATO'nun önünden geçemeyeceğe benziyor.

Son olarak İtalya'nın başkenti Roma'yı ziyaret eden ve İtalyan mevkidaşı Mario Draghi'yle görüşen Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, İtalya basınına yaptığı açıklamada, Türkiye'yle yaşanan NATO anlaşmazlığına değindi.

Netanyahu ABD'yi tehdit etmişti: İsrail heyetinin ziyareti iptal edildi Haberi Görüntüle

'YANLIŞ ANLAŞILMALARI DÜZELTMEK ÖNEMLİ'

Marin, açıklamasında bu konunun diyalog yoluyla çözüleceğine inandığını belirterek, “Bence bu aşamada sakin kalmak, Türkiye'yle ve diğer üye ülkelerle görüşmeler yapmak, var olabilecek soruları yanıtlamak ve yanlış anlaşılmaları düzeltmek önemli.” dedi.

ABD'deki kriz son anda önlendi: Başkan Biden'dan 1,2 trilyon dolarlık... Haberi Görüntüle

'NATO MÜTTEFİKİ OLARAK TÜRKİYE'NİN GÜVENLİĞİNE BAĞLIYIZ'

Finlandiya tarafından bir açıklama da Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto'dan geldi.

Niinisto, “Finlandiya her zaman Türkiye ile iyi ikili ilişkilere sahip olmuştur” ifadelerini kullanarak, “NATO müttefiki olarak Türkiye’nin güvenliğine bağlı olacağız. Terörizmi çok ciddiye alıyoruz. Terörü her şekilde lanetliyoruz. Türkiye’nin tüm endişelerini açık ve yapıcı şekilde görüşmeye hazırız” dedi.

Tren kazasında kopan bacağı yedi! Amerikalı evsiz adamdan akıl almaz... Haberi Görüntüle

ABD'DEN İSVEÇ VE FİNLANDİYA HAMLESİ

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'daki görüşme sonrası İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ve Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile ortak basın toplantısı düzenledi.

ABD Başkanı Biden, ABD’nin Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya üyeliğini güçlü şekilde desteklediğini ifade etti.

Biden, söz konusu İskandinav ülkelerinin askeri ittifakta yer almalarına ilişkin resmi sürece dair Kongre'ye bildirimde bulunduklarını dile getirdi.

Biden'dan Schumer'in 'erken seçim' çağrısına destek: Netanyahu'nun gitmesini istiyor Haberi Görüntüle

'BENCE İYİ OLACAĞIZ'

Sullivan, dün gazetecilere verdiği demeçte, ABD'li yetkililerin Türkiye'nin endişelerinin giderilebileceğinden emin olduklarını söylemiş, Biden da konuyla ilgili, "Bence iyi olacağız." diye konuşmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading