Yandex Metrica

Finlandiya'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO üyeliği sözlerine ilk yanıt

Finlandiya'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO üyeliği sözlerine ilk yanıt

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, ''Türkiye'nin, Finlandiya'nın NATO üyeliğini sonuna kadar engellemeye çalışacağını düşünmüyorum. Erdoğan, Finlandiya'nın NATO üyeliğini eleştiren açıklamasında, doğrudan bizden bahsetmedi ancak konu bizi de ilgilendiriyor.'' şeklinde açıklama yaptı.

Dünya

23.01.2024, 22:08

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlarken İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği süreciyle alakalı konuşmuştu. 

ABD'den Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a açık çek: 95 milyar dolarlık yardım paketinde neler var? ABD'den Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a açık çek: 95 milyar dolarlık... Haberi Görüntüle

''OLUMLU BAKMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz şu anda İsveç ve Finlandiya ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz ama olumlu bir düşünce içerisinde değiliz. İskandinav ülkeleri ne yazık ki terör örgütlerinin adeta misafirhanesi gibi. PKK'sı, DHKPC'si İsveç'te, Hollanda'da yuvalanmış durumdalar. Ve oraların hatta daha da ileri gidiyorum parlamentolarında da yer alıyorlar. Bu noktada bizim olumlu bakmamız mümkün değil" ifadelerini kullanmıştı.

Ramazan'da katliam Fısıh'da bayram: İran'a misilleme o tarihten sonra... Ramazan'da katliam Fısıh'da bayram: İran'a misilleme o tarihten sonra... Haberi Görüntüle

''ERDOĞAN DOĞRUDAN BİZDEN BAHSETMEDİ''

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, ülkesinin NATO'ya katılım sürecine ilişkin, Finlandiya resmi televizyonu YLE TV1'e konuşurken şu ifadeleri kullandı; "Türkiye'nin, Finlandiya'nın NATO üyeliğini sonuna kadar engellemeye çalışacağını düşünmüyorum. Erdoğan, Finlandiya'nın NATO üyeliğini eleştiren açıklamasında, doğrudan bizden bahsetmedi ancak konu bizi de ilgilendiriyor. Şu ana kadar Türkiye'den açıklamaları hep tam tersiydi. Tabii şüphesiz bu sözler tartışmalara yol açacaktır. ABD buna tepki verecektir"

İsrail medyasından savaş iddiası: İsrail gece saatlerinde İran'a saldırabilir İsrail medyasından savaş iddiası: İsrail gece saatlerinde İran'a saldırabilir Haberi Görüntüle

İSVEÇ'TEN AMBARGO TEHDİDİ 

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde konuyla ilgili yaptığı açıklamada "İsveç ve Finlandiya'nın, önemli üye devletlerin 'son derece güçlü' desteğine sahip olduğunu ve bu ülkelerle iyi ilişkileri sürdürmenin Türkiye'nin çıkarına olacağını" söyledi.

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, Berlin'de NATO üyelerinin gayri resmi toplantısında durumu Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ele alacaklarını duyurdu. Konu ile ilgili AFP’ye bir açıklama yapan Linde, NATO üyesi 30 ülkeden her zaman olumlu mesaj alacağımızı umut ediyorum. 30 müttefikten çoğu, İsveç ve Finlandiya'ya güçlü desteklerini kamuoyu önünde dile getirdi.” dedi. Söz konusu toplantıya İsveç ve Finyandiya da davetli.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading