Yandex Metrica

Filistinliler, Türkiye'deki orman yangınlarında ölenler için gıyabi cenaze namazı kıldı

Filistinliler, Türkiye'deki orman yangınlarında ölenler için gıyabi cenaze namazı kıldı

Filistinliler, 28 Temmuz'dan bu tarafa Türkiye'deki orman yangınlarında ölenler için Gazze'de gıyabi cenaze namazı kıldı.

Dünya

23.01.2024, 17:46

Gazze Şeridi'nde yaşayan Filistinliler, Türkiye'nin mücadele verdiği orman yangınlarında hayatını kaybeden kimseler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Almanya Başbakanı Scholz: Türkiye her zaman kolay olmayan ancak stratejik bir ortak Almanya Başbakanı Scholz: Türkiye her zaman kolay olmayan ancak stratejik... Haberi Görüntüle

DUALAR EDİLDİ

Gazze'de bulunan Emel Yetimler Enstitüsü Camisi'nde bir araya gelen Filistinliler, Türkiye'de 28 Temmuz'da başlayan orman yangınlarında hayatını kaybdenler için gıyabi cenaze namazı kılarak dua etti. Gıyabi cenaze namazı kılan Filistinli cemaat, Türkiye'deki yangınlarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara ise şifa diledi. AA'ya açıklama yapan Emel Enstitüsü Müdürü İyad el-Mısri, Türk halkına destek verdiklerini ve onlarla dayanışma içine olduklarını göstermek için burada toplandıklarını dile getirdi. Mısri, ayrıca her şartta Filistin halkının yanında duran Türkiye'ye ve Türk halkına hem sevgiyle hem de samimiyetle dua ettiklerini belirtti.

Türkiye'de 28 Temmuz'dan itibaren Antalya'da başlayan farklı illerde peş peşe 200'den fazla noktada meydana  yangınlarda şu ana kadar 8 kişi hayatını kaybetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading