Yandex Metrica

Filistin Başbakanı açıkladı: İsrail bu yıl 220 Filistinliyi öldürdü

Filistin Başbakanı açıkladı: İsrail bu yıl 220 Filistinliyi öldürdü

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, İsrail devletinin 2022 yılında 220 Filistinliyi öldürdüğünü söyledi. Iştiyye, aynı zamanda Filistin’e uluslararası yardımların 2022’de önemli oranda düşüş yaşandığını aktardı.

Dünya

23.01.2024, 20:13

Filistin Bakanlar Kurulunun haftalık toplantısında konuşan Filistin Başbakanı İştiyye, İsrail’in ihlal ve saldırıları ile yıl boyunca yaşanan gelişmeleri kamuoyuna aktardı. 

Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın 1915 olayları için 'soykırım' ifadesini kullanmaması krize neden oldu Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın 1915 olayları için 'soykırım' ifadesini kullanmaması krize... Haberi Görüntüle

"ACI DOLU BİR YIL OLDU"

“Bu yıl, 220’den fazla şehit verdiğimiz, dokuz binden fazla kişinin yaralandığı ve 6 bin 500 tutuklunun bulunduğu acı dolu bir yıl oldu.” ifadesini kullanan İştiyye, İsrail’in aynı dönemde Filistinlilere ait 832 binayı yıktığını ve 13 bin zeytin ağacını söktüğünü vurguladı.

Yetkililer doğruladı: Ukrayna, ABD'nin gizlice teslim ettiği balistik füzeleri kullanmaya başladı Yetkililer doğruladı: Ukrayna, ABD'nin gizlice teslim ettiği balistik füzeleri kullanmaya... Haberi Görüntüle

ULUSLARARASI YARDIMLAR 2022'DE AZALDI

Filistinlilerin bu saldırılara cesaret ve soğukkanlılıkla karşı koyduğunu ifade eden İştiyye, halkın toprağına yönelik her türlü ihlalle mücadele edeceğini ve fedakarlıklarıyla ulusal kurtuluş projesini koruyacağını dile getirdi.

Filistin’e uluslararası yardımların 2022’de önemli oranda düşüş yaşandığını aktaran İştiyye, İsrail’in Filistin vergilerinde kesintiye devam etmesi, Kovid-19 salgını ve Ukrayna savaşının yansımaları nedeniyle ulusal ekonominin ve mali bütçelerinin zarar gördüğü krizlerle mücadele ettiklerini anlattı.

Katliam gün gün yaklaşıyor: Netanyahu Refah'a saldıracağı tarihi belirledi Katliam gün gün yaklaşıyor: Netanyahu Refah'a saldıracağı tarihi belirledi Haberi Görüntüle

İŞSİZLİK YÜZDE 46,6 OLDU

Abluka ve bölünme nedeniyle Gazze Şeridi’nde işsizliğin yaklaşık yüzde 46,6 dolayında olduğunu belirten Iştiyye, bu zor süreçleri aşabilmeleri için Arap ülkelerinin desteğinin ve uluslararası yardımların sürmesini umduğunu söyledi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading