Yandex Metrica

FETÖ'ye yeni bir darbe! Türkiye Maarif Vakfı, FETÖ'nün Etiyopya'daki okullarını devraldı

FETÖ'ye yeni bir darbe! Türkiye Maarif Vakfı, FETÖ'nün Etiyopya'daki okullarını devraldı

Türkiye Maarif Vakfı, FETÖ'nün Etiyopya'daki eğitim ağına işte böyle son verdi...

Dünya

29.03.2024, 12:15

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da yer alan ve 2 bin öğrencinin devam ettiği 11 okul, alınan mahkeme kararıyla dün itibarıyla fiilen Türkiye Maarif Vakfına devredildi.

The Jerusalem Post'tan yalanlama: İran'a düzenlenen saldırıyı İsrail gerçekleştirmedi! The Jerusalem Post'tan yalanlama: İran'a düzenlenen saldırıyı İsrail gerçekleştirmedi! Haberi Görüntüle

TÜRK FİRMALARCA EN FAZLA YATIRIM YAPILAN AFRİKA ÜLKESİ

Maarif Vakfı, Doğu Afrika'nın en büyük nüfusuna sahip ülkesi olan, Afrika Birliği'ne ev sahipliği yapan ve Türkiye'yle tarihsel, kültürel ve ekonomik bağları olan Etiyopya halkı ve hükümetinin, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verdiği güçlü desteği anımsattığı açıklamasında, Etiyopya'nın aynı zamanda Türk firmaları tarafından en fazla yatırım yapılan Afrika ülkesi olmasıyla beraber, ülkedeki Türk yatırımlarının 2,5 milyar doları bulan hacmine dikkat çekiliyor.

Etiyopya yönetimi en başından itibaren söz konusu okulların Türkiye'ye devredilmesine sıcak bakmış ancak devir, Etiyopya Cumhurbaşkanı'nın 2019'daki devir kararını imzalamasına rağmen, okul isimlerinin ve sahipliğinin FETö tarafından sık sık değiştirmesi nedeniyle gecikti.

Enerji tesisleri saldırı altında! Nobel'li yazardan Üçüncü Dünya Savaşı çağrısı: Başkent karanlığa gömülmeden silah gönderin! Enerji tesisleri saldırı altında! Nobel'li yazardan Üçüncü Dünya Savaşı çağrısı:... Haberi Görüntüle

FETÖ'NÜN ETİYOPYADAKİ EĞİTİM VARLIĞINA SON VERİLDİ

Türkiye Maarif Vakfı, ülkenin doğusunda yer alan tarihi Harar şehrinde FETÖ'ye ait Rainbow Derneği tarafından kurulan ve anaokulundan liseye kadar tüm kademelerde eğitim verilen okulu 2 yıl önce devraldıktan sonra ülkede geriye 11 okul kaldı. Kalan 4 farklı kampüste faaliyet gösteren ve 2 bin öğrencinin devam ettiği 11 okul dün vakıf bünyesine dahil edildi. Bu gelişmeyle beraber, ülkedeki FETÖ'nün okul ve eğitim alanındaki varlığı sonlandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading