Yandex Metrica
SON DAKİKA

'FETÖ terörü' deyince ortalık bir anda karıştı! NATO Genel Sekreteri'nin kullandığı ifade tutanakta buhar oldu

Jens Stoltenberg'in dünkü basın toplantısında kullandığı 'FETÖ terörü' ifadesi, Fetullahçı Terör Örgütü'nü destekleyen batılı ülkeleri bir anda karıştırdı. Alman muhabirin de bu şekilde duyup 'Gülenist terör' sorusu yönelttiği o ifade daha sonra konuşma tutanaklarında değiştirildi.

Dünya

23.01.2024, 19:30

NATO Genel Sekreteki Jens Stolterberg'in dünkü konuşmasında sarf ettiği 'FETÖ' kelimesi, Fetullahçı Terör Örgütü'ne destek veren batı dünyasını bir anda karıştırdı. Şaşkınlık öylesine büyük oldu ki, bir metne bağlı kalmaksızın irticalen yapılan konuşmadaki FETÖ kelimesi yazılı dökümde birdenbire 'terör tehdidi'ne çevrildi. 

Kameralar önünde açıkça 'FETO terrorism' (FETÖ terörü) diyen Stolterberg, bu sözlerini ajansların 'FETÖ terörü' olarak servis etmesiyle birlikte bir konuşma dökümü yayınlayarak sözkonusu ifadeleri 'threat of terrorism'e (terör tehdidi) çevirdi. 

İsveç Dışişleri Bakanı Anne Linde ve Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto'nun NATO'ya katılım protokollerinin imzalanması töreninin ardından düzenlenen basın toplantısında Stoltenberg, son dönemde bir araya geldiği Türk muhataplarından sıklıkla duyduğu 'FETÖ' kelimesini konuşmasında kullandı. 

Bilinçaltındaki 'FETÖ terörü' ifadesi Stoltenberg'in konuşmasına yansıyınca başta İsveç ve Danimarka olmak üzere bu örgütü destekleyen ülkeler bir anda karıştı. Stoltenberg'in aslında ne dediği sorusu gün boyu tartışıldı. 

Rusya'daki terör saldırısının kurbanı oldu! Eski güzellik kraliçesi Moskova saldırısında... Haberi Görüntüle

ALMAN MUHABİR DE BU ŞEKİLDE SORU SORDU

Olayda tuhaf noktalardan biri, Stoltenberg'in konuşması sonrası soru sormak için söz alan Deutsche Welle muhabiri Teri Schultz'un bu konuya değinmesiydi. Schultz, "Sayın Genel Sekreter (Stoltenberg) Gülenist terörle (FETÖ) mücadelenin hem NATO hem de tüm NATO ülkelerinin ajandasında olduğunu söyledi... Bu terör örgütünün Finlandiye ve İsveç'te faal olduğuna inanıyor musunuz?" şeklinde soru yöneltti. 

Bu soruya önce İsveç Dışişleri Bakanı Linde cevap verdi, ardından NATO Genel Sekreteri Stoltenberg söz aldı. Her iki konuşmada da Stolberg'in 'FETÖ terörü' yerine 'terör tehdidi'nden bahsettiğine değinilmedi. Ancak sonradan yayınlanan konuşma metninde 'FETÖ terörü' ifadesinin 'threat of terrorism'e dönüştürüldüğü görüldü. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading