Yandex Metrica
SON DAKİKA
FETÖ'nün akıl hocasından son bomba: Joe Biden hata yapsa bile...

FETÖ'nün akıl hocasından son bomba: Joe Biden hata yapsa bile...

FETÖ'nün akıl hocalarından eski Pentagon görevlisi Michael Rubin, son yazısında ABD Kongresi üyelerine seslendi: "Joe Biden yönetimi hata yapsa bile siz Türkiye'ye F-16 satışına izin vermeyin."

Dünya

23.01.2024, 19:17

Amerika'da FETÖ'nün akıl hocalarından Michael Rubin, Türkiye endişesi konusunda Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'le yarışıyor. Geçtiğimiz aylarda Osman Kavala'ya Nobel ödülü verilmesini teklif eden Rubin, Washington Examiner'deki son yazısında ABD Kongresi'ne seslenerek "Türkiye'ye F-16 satışına onay vermeyin" şeklinde çağrıda bulundu. 

F-16 satışında Amerikan çıkarlarına yönelik bir tehdit olmadığı yönünde mart ayında Kongre'ye mektup yollayan Joe Biden yönetiminin hata yaptığını savunan Rubin, Avrupa'ya tehdit konusunda Türkiye'yi bu kez Rusya ile kıyasladı. 

Rusya'dan Almanya'ya ulaşan Kuzey Akım-2 hattına yönelik Amerikan yaptırımlarının Ukrayna işgali öncesi Joe Biden tarafından kaldırıldığını, bunun Vladimir Putin'i cesaretlendirdiğini yazan Michael Rubin, Türkiye'de ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verilecek her 'tavizin' Ankara'yı daha da güçlendirme anlamına geleceğini savundu. 

"Erdoğan'ın gelecekteki davranışlarının en iyi göstergesi geçmişteki davranışlarıdır. Onu yatıştırmaya çalışmak işe yaramıyor, aksine ona cesaret veriyor" ifadelerini kullanan Rubin, Türkiye'nin hem Rusya'ya yaptırım uygulamadığını hem Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğini bloke ettiğini hem de ABD'den F-16 talebinde bulunduğunu belirtti. 

Uçakların satışına onay verilmesi halinde Türkiye'nin bu uçakları Suriye ve Irak'taki operasyonlarda kullanacağını yazan Rubin, Türkiye'yi askerî operasyonlarda 'çocuk öldürmekle' suçladı. Azılı FETÖ destekçisi Rubin, Türkiye'nin NATO'da en güvenilmez ülke olduğunu ileri sürerek Ankara'ya yönelik tüm silah satışlarına engel olunması çağrısında bulundu. 

15 Temmuz'dan aylar önce okuyucularının karşısına "Türkiye'de Erdoğan'a karşı askeri darbe mi olacak?" başlıklı yazıyla çıkan ve CIA ile FETÖ'nün darbedeki her eyleminden haberdar olduğu belirtilen eski Pentagon görevlisi Michael Rubin, Amerika'nın Türkiye ile dünyanın her yerinde mücadele etmesi gerektiğini savunuyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading