Yandex Metrica
SON DAKİKA
Felakete turist akını! Otobüs seferi düzenlendi

Felakete turist akını! Otobüs seferi düzenlendi

İspanya'nın La Palma Adası'ndaki yanardağa turist akını var. Turistler ve fotoğrafçılar yaklaşık 40 gündür süren lav akışını yakından görmek için bölgeye gitti. Yetkililer gelen ziyaretçiler için otobüs seferleri düzenledi.

Dünya

23.01.2024, 18:12

İspanya'nın güneybatısındaki Kanarya Adaları grubundan La Palma Adası'nda 19 Eylül'den bu yana aktif olan Cumbre Vieja Yanardağı'nda lav akışı 5 ağızdan ve 10 farklı koldan devam ediyor. La Palma'daki volkandan çıkan ve şimdiye kadar 900 hektardan fazla alana yayılan lavlar, çoğunluğu ev olmak üzere 2 bin 146 binayı yakıp kül ederken, 127 binada da hasara yol açtı.

ABD Senatosu'ndan Netanyahu'ya şok: 'Talebi reddedildi' Haberi Görüntüle

TURİST AKINI

La Palma Adası'ndaki yanardağa akın var. Turistler ve fotoğrafçılar yaklaşık 40 gündür süren lav akışını yakından görmek için bölgeye gitti. Yanardağ gözlem noktalarında ve lavların denize aktığı liman yakınında kalabalıklar oluştu.

Son 6 yılın en güçlü fırtınası Dünya'yı vuruyor! Güneş'te şiddetli... Haberi Görüntüle

ÜCRETSİZ OTOBÜS SEFERLERİ

Yetkililer ziyaretçiler için ücretsiz otobüs seferleri düzenledi. Özel araçlar için de alternatif güzergahlar oluşturuldu. Turistler eşsiz bir doğa olayına tanık olmaktan memnun.

İsrail yardım bekleyen Filistinlilere ateş açtı: Çok sayıda ölü ve... Haberi Görüntüle

'EKONOMİYE KATKIDA BULUNUYORUZ'

Turistlerin bir amacı da felaket nedeniyle kötüye giden bölge ekonomisine katkı sağlamak. Bölgeye gelen turistlerden birisi bu duruma işret ederek, "Buraya gelip volkanı ziyaret ediyoruz, ki bu eşsiz bir şey. Ama biz otel, restoran ve araç kiralama gibi şeylere para harcayarak katkıda bulunuyoruz" dedi.

Soykırımın ortakları ters düştü! Biden, Netanyahu'yu uyardı: Büyük bir hata... Haberi Görüntüle

'KARIŞIK DUYGULAR AİÇİNDEYİM'

Bölgeye giden kadın turistlerden biri şu şekilde konuştu; "Karışık duygular içindeyim. Sonuçta insanlar bundan dolayı acı çekiyor ama bu, onun görülecek bir şey olmasını engellemiyor" 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading