Yandex Metrica
SON DAKİKA
Felaket sonrası korkutan görüntü! Ülkenin kıyıları siyaha büründü

Felaket sonrası korkutan görüntü! Ülkenin kıyıları siyaha büründü

Tonga Adasındaki yanardağ patlaması sonrası oluşan tsunami sebebi ile Mango Adasının kıyı köyleri sular altında kaldı. Tonga’daki yanardağ patlamasının ardından Peru kıyılarında petrol sızıntısı nedeniyle çevre kirliliği yaşandı. Yetkililer, petrol sızıntısının 4 kilometrelik sahile yayıldığını açıkladı.

Dünya

23.01.2024, 18:40

Pasifik ülkesi Tonga'da geçen hafta yaşanan yanardağ patlamasının ardından meydana gelen tsunami, 11 bin kilometre ötedeki Peru'da bir çevre felaketine neden oldu. Petrol boşalttığı sırada sarsılan bir tanker, nedeniyle ülkenin kıyıları simsiyah bir renge büründü. Petrole bulanan kuşların bir kısmı yaşamını yitirirken, balıkçılık faaliyetleri durduruldu. Peru'da kıyı temizleme çalışmaları sürerken, ülkenin donanması, olaydan önce tsunami uyarısı vermediği için eleştiriliyor.

Tonga Adasındaki patlama sonrası oluşan tsunami sebebi ile Mango Adasının kıyı köyleri sular altında kaldı. Ardından, ülkedeki bazı sahiller kapatıldı ve balıkçılık faaliyetleri durduruldu. Sızıntı, geçtiğimiz Cumartesi günü İspanyol Repsol şirketinin sahibi olduğu La Pampilla rafinerisi için bir tankerin petrol boşaltması esnasında meydana geldi.

Rusya'dan Erdoğan açıklaması: 'Minnettarız' Haberi Görüntüle

1 MİLYON VARİL PETROL TAŞIYORDU

"Mare Doricum" adlı tankerin okyanusa kaç galon petrol döktüğü belli değil ancak gemi, Petroleo Brasileiro’ya ait bir petrol terminaline yüklenen yaklaşık 1 milyon varil Brezilya ham petrolü taşıyordu. 

Tıp dünyası şokta! Elon Musk'ın beyin çipleri işe yaradı! Neuralink... Haberi Görüntüle

TEMİZLİK ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Peru Çevre Bakanlığı, Peru'nun başkenti Lima yakınlarındaki sahil kenti Ventanilla’daki sızıntının kontrol altına alındığını  ​​ve temizlik çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. Bununla birlikte Bakanlık, yaklaşık 11 bin kilometre uzaklıkta meydana gelen volkanik patlama nedeniyle iki plajı ve ulusal bir doğal rezervi kapattığını duyurdu.

ABD'den Gazze için ilk adım! Blinken ateşkes hamlesini dünyaya duyurdu Haberi Görüntüle

HER YER SİYAHA BÜRÜNDÜ

Öte yandan, uluslararası basına yansıyan fotoğraflar, petrole bulanmış kuşlar ile birlikte simsiyah bir renge bürünen plajları ve sahil boyunca beyaz tehlikeli madde giysisi giymiş personeli gösteriyor. Yerel basının bildirdiğine göre, sızıntı kıyı boyunca neredeyse 3 kilometre boyunca uzanıyor ve Peru Donanması, olaydan önce bir tsunami uyarısı vermediği için ağır bir şekilde eleştiriliyor.


Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading