Yandex Metrica

Son dakika: Fed faiz kararını açıkladı

Son dakika: Fed faiz kararını açıkladı

Son dakika haberleri... ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında sabit bıraktı.

Gündem

23.01.2024, 18:28

ABD Merkez Bankası (Fed), para politikasına ilişkin kararların oy birliğiyle alındığını belirtti.

Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) maksimum istihdam ve uzun vadede yüzde 2 enflasyon hedefini sağlamayı hedeflediği tekrar hatırlatılan açıklamada, bu hedefleri desteklemek amacıyla federal fon oranı için hedef aralığın yüzde 0 ile 0,25 arasında tutulmasının kararlaştırıldığının altını çizdi.

Yapılan açıklamada, enflasyonun bir süredir yüzde 2'yi aşmasıyla beraber iş gücü piyasası koşullarının Komitenin maksimum istihdam değerlendirmeleriyle uyumlu seviyelere ulaşana kadar bu hedef aralığını sürdürmenin uygun olacağı ifade edildi.

Fahiş fiyatla mücadeleye CHP engeli: AK Parti kararname çıkardı CHP konuyu AYM'e götürdü Fahiş fiyatla mücadeleye CHP engeli: AK Parti kararname çıkardı CHP... Haberi Görüntüle

VARLIK ALIMLARINI AZALTMA HIZI 30 MİLYAR DOLARA ÇIKARILDI

Varlık alımlarını azaltma hızının aylık 15 milyar dolardan 30 milyar dolara çıkarılacağı belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Enflasyon gelişmeleri ve iş gücü piyasasındaki daha fazla iyileşme ışığında, Komite, net varlık alımlarının aylık hızını hazine tahvilleri için 20 milyar dolar ve ipoteğe dayalı menkul kıymetler için 10 milyar dolar düşürmeye karar verdi. Ocak ayından itibaren Komite, hazine tahvillerini ayda en az 40 milyar dolar ve ipoteğe dayalı menkul kıymetleri ayda en az 20 milyar dolar artıracak."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading