Yandex Metrica

Sitede Ara

Fed Başkanı'ndan enflasyonla mücadele mesajı: 'Merkez bankaları siyasi etkiden uzak kalmalı' 

Fed Başkanı'ndan enflasyonla mücadele mesajı: 'Merkez bankaları siyasi etkiden uzak kalmalı' 

Fed Başkanı Powell, İsveç'te katıldığı bir sempozyumda "Yüksek enflasyonla mücadelede merkez bankaları siyasi etkiden uzak kalmalı" dedi.

Dünya

23.01.2024, 20:17

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Powell, yüksek enflasyonla mücadelede merkez bankalarının bağımsızlığının önemiyle ilgili açıklamada bulundu. 

İsrail medyasından olay iddia: Bölge ülkelerine güvence verildi İsrail medyasından olay iddia: Bölge ülkelerine güvence verildi Haberi Görüntüle

"MERKEZ BANKALARI DOĞRUDAN SİYASİ ETKİDEN UZAK KALMALI"

 Fed Başkanı Powell, İsveç'te katıldığı bir sempozyumda fiyat istikrarının çok kritik bir ekonomik temel olduğunun altını çizerek "Merkez bankalarının aldığı kararlar üzerinde doğrudan siyasi bir etki olmamalı" dedi.
ABD Merkez Bankası Başkanı (Fed) Başkanı Jerome Powell, merkez bankalarının doğrudan siyasi etkiden uzak kalmasının, yüksek enflasyonla mücadele edilirken zorlu ve gerekli kararların alınmasına imkan sağladığını vurguladı.


"FİYAT İSTİKRARI SAĞLIKLI BİR EKONOMİNİN TEMELİDİR"

Powell, İsveç'in başkenti Stockholm'da düzenlenen Uluslararası Merkez Bankaları Bağımsızlığı Sempozyumu'nda önemli açıklamalarda bulundu. 

Fiyat istikrarının sağlıklı bir ekonominin temeli olduğunu ve halka zaman içinde paha biçilemez faydalar sağladığını belirten  Powell, "(Merkez bankalarının kararları) Aldığımız kararlar üzerinde doğrudan siyasi bir etkinin olmaması, kısa vadeli politik unsurları göz önünde bulundurmadan ihtiyaç duyulan önlemleri alma imkanı tanıyor." dedi.

Fed'in yasalar ile belirlenmiş görev alanı içerisinde hedefler ve sınırlarına uygun şekilde davranmasının öneminin altını çizen Powell açıklamasına şu şekilde devam etti; "İklim değişikliğini doğrudan ele alan politikalarla ilgili kararlar hükümetin seçilmiş organları tarafından alınmalı. Böylece halkın seçimlerle ifade edilen iradesi yansıtılmış olur." 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading