Yandex Metrica
SON DAKİKA
FBI'dan yıllar sonra gelen itiraf! Öldürmek istediler

FBI'dan yıllar sonra gelen itiraf! Öldürmek istediler

FBI 40 yıllık sırrı gün yüzüne çıkardı. Yayınlanan belgelere göre, Kraliçe 2. Elizabeth 1983'te ABD'ye yaptığı bir ziyaret sırasında bir suikast planıyla karşı karşıya kalmış. 

Dünya

23.01.2024, 20:57

Söz konusu belgelerde Kraliçe'nin ziyareti sırasında güvenliği sağlamaya yardımcı olan FBI'ın İrlanda Cumhuriyet Ordusu'nun tehditlerinden büyük endişe duyduğunu gösteriyor. 

Biden'dan Schumer'in 'erken seçim' çağrısına destek: Netanyahu'nun gitmesini istiyor Haberi Görüntüle

KIZININ İNTİKAMINI ALMAK İSTEMİŞ

San Francisco'daki bir İrlanda barının müdavimi olan memur orada tanıştığı bir kişiden gelen telefon hakkında FBI uyardı. Memur, bu kişinin kendisine Kuzey İrlanda'da plastik mermiyle öldürelen kızının intikamını almak istediğini söylediği belirtildi. Tehdit, 4 Şubat 1983'te, Kraliçe 2. Elizabeth ve eşi Prens Philip'in California ziyaretinden yaklaşık bir ay önce geldi.

ABD'deki kriz son anda önlendi: Başkan Biden'dan 1,2 trilyon dolarlık... Haberi Görüntüle

SUİKAST YERİ BELİRLENMİŞ

Belgeye göre söz konusu kişi, ya Royal Yacht Britannia'ya Golden Gate Köprüsü'nün altından seyrederken bir nesne atarak Kraliçe 2. Elizabeth'e zarar vermeye ya da Yosemite Ulusal Parkı'nı ziyaret ettiği sırada onu öldürmeye çalışacaktı. Tehdide yanıt olarak Gizli Servis, "yat yaklaşırken Golden Gate Köprüsü'ndeki yürüyüş yollarını kapatmayı" planlamıştı. Yosemite Ulusal Parkı'nda hangi önlemlerin alındığı belli değil, ancak ziyaret planlandığı gibi devam etti. FBI tarafından gözaltılarla ilgili hiçbir ayrıntı yayınlanmadı.

Macron, Rusya'yı 'düşman' ilan edip tehditler savurdu: 'Tüm seçenekler mümkün' Haberi Görüntüle

"İNGİLTERE, İRLANDA'DAN DEFOL"

"İngiltere, İrlanda'dan defol" yazılı bir pankartın asılı olduğu küçük bir uçağı uçurduğu için bir pilotun mahkemeye çağrıldığını ortaya koyuyor. Dosyalar, FBI'ın Kraliçe'ye yönelik muhtemel tehditlere karşı nasıl tetikte olduğunu gösteriyor.

Çikolata fiyatları uçacak! Kakao fabrikaları üretimi durdurdu! Krizin nedeni ise... Haberi Görüntüle

FBI NOTU

Kraliçe'nin 1989'da Kentucky'ye yaptığı kişisel ziyaretten önce, dahili bir FBI notunda "İrlanda Cumhuriyet Ordusu'ndan İngiliz Monarşisi’ne karşı tehdit olasılığı her zaman mevcuttur" yazıyordu.

İsrail yine karıştı: Ultra Ortodoks Yahudilerden zorunlu askerlik karşıtı protesto Haberi Görüntüle

FBI GİZLİ SERVİS'İ TETİKTE BEKLEMİŞ

1991'deki bir devlet ziyaretinde, Kraliçe'nin dönemin Başkanı George H Bush ile Baltimore Orioles beyzbol maçını izlemesi planlandı. FBI, Gizli Servis'i "İrlandalı grupların" stadyumda protestolar planladıkları ve "İrlandalı bir grubun tribünde büyük bir blok için bilet ayırttığı” konusunda uyardı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading