Yandex Metrica

Faslılar galibiyeti Şanzelize'de kutladı: Twitter ırkçıları buna da 'sığınmacı' sorunu diyecek mi?

Faslılar galibiyeti Şanzelize'de kutladı: Twitter ırkçıları buna da 'sığınmacı' sorunu diyecek mi?

Faslılar Dünya Kupası'nın F grubunun son maçında Kanada'ya karşı galibiyetlerini Paris'te coşkuyla kutladı. Birkaç gün önce Fas'ın Belçika'ya karşı zaferini Aksaray'da kutlayan Faslılar, sığınmacı düşmanlarının gündemine bomba gibi düşmüş, Twitter ırkçıları ise Aksaray'dan gelen görüntüler karşısında "Fas'ta bu kadar çok Faslı olup olmadığını" sormuştu. Sığınmacı nefretini körüklemeye çalışanların Paris'ten gelen görüntüler karşısında ise ne söyleyeceği merakla bekleniyor.

Dünya

23.01.2024, 20:08

2022 Dünya Kupası'nın F grubundaki son maçında Kanada'yı 2-1 yenerek tarihinde ikinci kez 16 turuna çıkması ile dünyanın dört bir yanında yaşayan Faslar tarafından coşkuyla kutlandı. Fransa'da yaşayan Fas uyruklu vatandaşlar, Şanzelize Caddesi'nde renkli görüntüler oluşştururken birkaç gün önce Aksaray'da kutlama yapan Faslıları hedef gösteren ırkçı paylaşımlar yeniden gündeme geldi. 

Fas'ın birkaç gün önce Belçika'yı 2-0 yenerek 24 yıl sonra kupa maçında galip gelmesi ile İstanbul'da yaşayan Fas uyruklu vatandaşlar Esenyurt ve Aksaray'da galibiyeti kutlamaları yapmıştı. Ellerinde meşalelerle tezahüret yapan Faslılar büyük bir tepkiyle karşılanmıştı.

Hollanda Başbakanı Rutte: Türkiye ile iyi ilişkiler bizim için önemli Hollanda Başbakanı Rutte: Türkiye ile iyi ilişkiler bizim için önemli Haberi Görüntüle

MÜLTECİ NEFRETİ İÇİN BAHANE

Mülteci ve yabancı uyruklu vatandaş düşmanlığı ile bilinen Sinan Oğan ise Türkiye'deki kutlamaları "Faslılar, Esenyurt meydanında Dünya Kupası’nda Belçika’yı 2:0 yenerek aldıkları ilk galibiyeti kutladılar. Eminim ki Fas’ın sıradan bir caddesinde, meydanında bu kadar Faslı yoktur. Türkiye’de hala bir “sığınmacı” sorunu olmadığını düşünen var mı?" ifadeleri ile paylaşmıştı.

İngiltere gözünü Ortadoğu'daki doğalgaz rezervlerine dikti: ABD'nin sonu mu geliyor? İngiltere gözünü Ortadoğu'daki doğalgaz rezervlerine dikti: ABD'nin sonu mu geliyor? Haberi Görüntüle

ŞANZELİZE'DE DE SIĞINMACI SORUNU VAR MI? 

Fransa'nın Şanzelize Caddesi'ndeki kutlamalar dünya  basınında renkli görüntüler şeklinde servis edilirken Türkiye'de ise mültecilere yönelik nefreti körükleyen paylaşımların öne çıkarılması dikkat çekti. Aksaray'daki Faslıların hesabını tutan Sinan Oğan'ın Paris'ten gelengörüntüler karşısında ne söyleyeceği ise hâlâ merakla bekleniyor.


Loading