Yandex Metrica

Faşist Meloni göreve başladı: Mussolini'den sonra ilk aşırı sağcı lider

Faşist Meloni göreve başladı: Mussolini'den sonra ilk aşırı sağcı lider

İtalya'nın Mussolini'den sonra iktidara gelen ikinci aşırı sağcı Başbakanı Giorgia Meloni, yemin ederek göreve başladı. Faşit lider Meloni, Mussolini hayranlığı ve Türkiye karşıtlığıyla biliniyor.

Dünya

23.01.2024, 22:14

İtalya'da 68. hükümeti kuran faşist Başbakan Giorgia Meloni ve bakanları yemin ederek göreve başladı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı Quirinale'de düzenlenen törende, Başbakan Giorgia Meloni ve lideri olduğu sağ koalisyonun 24 bakanı, Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella'nın huzurunda tek tek yemin etti ve kabinedeki bakanlarla aile fotoğrafı çektirdi. Meloni Mussolini destekçiliği ve Türkiye karşıtlıı ile biliniyor.

İsrail savaş kabinesinde neler konuşuldu? Perde arkasında yaşananlar ABD medyasına sızdı İsrail savaş kabinesinde neler konuşuldu? Perde arkasında yaşananlar ABD medyasına... Haberi Görüntüle

MUSSOLİNİ'DEN SONRA İLK AŞIRI SAĞCI BAŞBAKAN

45 yaşındaki Giorgia Meloni, İtalya'nın ilk kadın başbakanı olarak tarihe geçti. Meloni ayrıca 1922-1943 yılları arasında görev yapan faşist diktatör Benito Mussolini'den sonra iktidara gelen ilk aşırı sağcı başbakan oldu. 

O ülke Filistin'i resmen tanıdı: İki devletli çözüme vurgu yapıldı: Tek gerçek seçenek! O ülke Filistin'i resmen tanıdı: İki devletli çözüme vurgu yapıldı:... Haberi Görüntüle

MUSSOLİNİ HAYRANI: 'O NE YAPTIYSA İTALYA İÇİN YAPTI'

15 yaşında siyasete atılan Meloni, Mussolini’nin destekçileri tarafından kurulan İtalyan Sosyal Hareketi'nin (MSI) gençlik kanadına katılmıştı. Mussolini hayranlığıyla tanınan Meloni 19 yaşında yaptığı bir konuşmada “Mussolini’nin iyi bir siyasetçi olduğunu düşünüyorum. O ne yaptıysa İtalya için yaptı” demişti.

ABD suspus: Beyaz Saray Sözcüsü İsrail'in eylemlerine yorum yapmadı ABD suspus: Beyaz Saray Sözcüsü İsrail'in eylemlerine yorum yapmadı Haberi Görüntüle

'ERDOĞAN TÜRKİYESİ'NİN AB'YE GİRMESİNE KARŞI

Göçmen karşıtlığıyla ve İslamofobiyle suçlanan Meloni, birçok kez Türkiye karşıtı konuşma yapmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2018'de İtalya'yı ziyareti sırasında Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda Türkiye'nin AB'ye girmesine ve Avrupa'nın İslamlaştırılmasına karşı olduğunu belirtmişti.

İtalya'nın Kardeşleri partisinin geçen yıl düzenlediği “Erdoğan Türkiye’si” başlıklı toplantıda konuşman Meloni, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert eleştiriler yöneltmiş ve “Türkiye'nin Avrupa'ya girişine kesin olarak hayır demenin vakti geldi” demişti.

Kuş mu, uçak mı, Süpermen mi? NASA aydan yeni fotoğraf yayınladı: Ayın yörüngesindeki gizemli çizgi ne? Kuş mu, uçak mı, Süpermen mi? NASA aydan yeni fotoğraf... Haberi Görüntüle

AB'DEN TEBRİK MESAJLARI

Görev başına geçen yeni Başbakan Meloni'ye Avrupa Birliği yöneticilerinden tebrik paylaşımları geldi. 

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Twitter hesbından yaptığı paylaşımda İtalya'nın ilk kadın başbakanı olarak göreve gelen Meloni'yi kutladı ve "Önümüzdeki sınamalara karşı yeni hükümetle yapıcı iş birliği kuracağımıza inanıyorum ve bunu sabırsızlıkla bekliyorum." ifadesini kullandı.

AB Konseyi Başkanı Charles Michel de Meloni'ye sosyal medyada yazdığı tebrik mesajında, "AB'nin ve İtalya'nın çıkarı için birlikte çalışalım." ifadesine yer verdi.

Michel, İtalyanca devam ettiği mesajında, Meloni'yi AB liderlerini bir araya getiren Konsey toplantısına beklediğini belirtti.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola ise Meloni'yi kutladıktan sonra, Avrupa'nın ciddi sınamalarla karşı karşıya olduğuna dikkati çekerek, "Avrupa'nın İtalya'ya ihtiyacı var. Birlikte her zorluğu aşacağız." dedi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading