Yandex Metrica

Fas, Türkiye'den aldığı Bayraktar TB2 İHA'lardan ilkini uçurdu

Fas, Türkiye'den aldığı Bayraktar TB2 İHA'lardan ilkini uçurdu

Türkiye'nin gururu İHA'lar dünyanın yakın takibinde olmayı sürdürürken, Türkiye'den, BAYKAR Savunma yapımı Bayraktar TB2 İHA'larından tam 13 adet satın alan Fas, bu İHA'ları ilk defa uçurdu.

Dünya

23.01.2024, 18:15

Fas, Türkiye'den tedarik ettiği Bayraktar TB2 İHA'lardan ilkini uçurdu

Kassam Sözcüsü Ebu Ubeyde: 'İşgalciler topraklarımızda olduğu sürece direnişimizi sürdüreceğiz' Kassam Sözcüsü Ebu Ubeyde: 'İşgalciler topraklarımızda olduğu sürece direnişimizi sürdüreceğiz' Haberi Görüntüle

İLK KEZ UÇURDU

BAYKAR Savunma yapımı Bayraktar TB2 İHA'lara talip olan ülkelerden Fas, bu konudaki talebini iletmiş ve 2021 yılının Nisan ayında Fas Kraliyet Silahlı Kuvvetleri (Far-Maroc) ve BAYKAR Savunma arasında 626 milyon Fas dirhemi (70 milyon dolar) değerinde 13 adet Bayraktar TB2 İHA için imzalar atılmıştı. 

HABER7'nin haberine göre, Türkiye'den, BAYKAR Savunma yapımı Bayraktar TB2 İHA'larından 13 adet tedarik eden Fas, bu İHA'ları ilk kez uçurdu. 

Söz konusu anlaşma 4 adet yer istasyonunu, 1 adet simülasyon sistemini ve bilgi izleme, depolama için dijital bir sistemini içeriyor. Diğer taraftan Fas Kraliyet Silahlı Kuvvetleri, askeri üslerinden bir tanesine İHA operasyon merkezi kurulacak. Fas'ta sosyal medya mecralarında Bayraktar TB2'nin, ülkedeki ilk uçuşunu yaptığı olduğu söylenen kareler paylaşılıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading