Yandex Metrica
SON DAKİKA
Fanatik Yahudiler'den skandal hareket: Kur'an- Kerim'i parçalayıp çöpe attılar

Fanatik Yahudiler'den skandal hareket: Kur'an- Kerim'i parçalayıp çöpe attılar

Fanatik Yahudi yerleşimciler işgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil kentinde Kur'an- Kerimleri parçalayıp çöpe attı.

Dünya

23.01.2024, 22:14

AA'ya konuşan El Halil kenti Vakıflar Müdürü Nidal Caberi, sabah saatlerinde Kaytun Camisi'nin yakınındaki çöp tenekesinde yırtılmış ve parçalanmış 7 Kur'an-ı Kerim ve yakılmış bir Mushaf bulduklarını söyledi. Caberi, Sukot Bayramı dolayısıyla Eski Şehir bölgesindeki Kaytun Camisi'nin duvarına çadır kuran fanatik Yahudi yerleşimcilein daha fazla Mushaf'a zarar vermiş olabileceğini belirtti. İsrail makamları ise henüz konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.

Gazze için kritik uyarı: İnsan yapımı bir felaket, halkın yarısı... Haberi Görüntüle

YERLEŞİMCİLERİN SALDIRILARI ARTIYOR

Birleşmiş Milletlerin aldığı kararlar doğrultusunda işgal altındaki Filistin topraklarında İsrail tarafından kurulan Yahudi yerleşim birimleri "yasa dışı ve savaş suçu" olarak değerlendiriyor. Yahudi yerleşimcilerin son dönemde Filistinlilere yönelik saldırıları artarken, İsrailli yetkililer tekrarlanan bu saldırıları genellikle görmezden geliyor.

Moskova'yı kana bulayan teröristler hakim karşısına bakın nasıl çıktı? Hepsi... Haberi Görüntüle

250'DEN FAZLA YASA DIŞI YAHUDİ YERLEŞİM BİRİMİ VAR

İsrail'in 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'da 250'den fazla yasa dışı Yahudi yerleşim birimi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden 600 binden fazla Yahudi yerleşimci, Batı Şeria'da işgal altında yaşayan Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor.

Rusya'nın başkenti Moskova'da silahlı saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı... Haberi Görüntüle

BATI ŞERİA'YI 3'E BÖLDÜLER

Filistin ile İsrail yönetimi arasında 1995'te imzalanan "İkinci Oslo Anlaşması" çerçevesinde işgal altındaki Batı Şeria A, B ve C bölgelerine ayrılmıştı.

Yüzde 18'i kapsayan "A bölgesi"nin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e, yüzde 21'lik "B bölgesi"nin idari yönetimi Filistin'e, güvenliği ise İsrail'e devredilirken, yüzde 61'ini kapsayan "C bölgesi"nin idare ve güvenliği İsrail'e bırakılmıştı.

Moskova'daki terör saldırısında acı bilanço: Ölü sayısı artıyor Haberi Görüntüle

FİLİSTİNLİLER YAHUDİ ŞİDDETİNE MARUZ KALIYOR

Yahudi yerleşimcilerin bulunduğu El Halil kenti 1997'de İsrail ve Filistin yönetimi arasında imzalanan ikinci bir anlaşmayla H1 ve H2 olarak iki bölüme ayrılmıştı. Filistin yönetimi H1'in sivil yönetimi ve güvenliğini devralmıştı. İsrail ordusu da 500'den fazla Yahudi yerleşimci, 35 bin kadar Filistinlinin yaşadığı H2 bölgesinin güvenliğini üstlenmişti. El Halil'deki Filistinli nüfusun yoğunlukta olduğu Eski Şehir, H2 bölgesinde kalmıştı.

El Halil'de yaşayan Filistinliler sık sık fanatik Yahudi yerleşimcilerin şiddetine maruz kalıyor. İsrail ordusu, fanatik Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere düzenlediği saldırılara göz yummak ve buna karşın bölgedeki Filistinlilere karşı aşırı güç kullanarak hak ihlallerinde bulunmakla eleştiriliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading