Yandex Metrica

Fanatik Yahudi grup Mescid-i Aksa'yı bastı

Fanatik Yahudi grup Mescid-i Aksa'yı bastı

İsrail polisinin eşlik ettiği 78 kişiden oluşan fanatik Yahudi grup, Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. Dün de 128 fanatik bir başka Yahudi grup baskın düzenlemişti.

Dünya

23.01.2024, 17:32

Kudüs İslami Vakıflar İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 78 fanatik Yahudi'nin Mescid-i Aksa'nın güneybatısındaki El-Meğaribe (Fas) Kapısı'ndan Harem-i Şerif'e baskın düzenlediği belirtildi.

İsrail polisinin eşliğinde onlarca fanatik Yahudi, işgal altında bulunan Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdi. Yahudi grubun, Harem-i Şerif'in avlularında dolaştıktan sonra Mescid-i Aksa'dan ayrıldığı kaydedildi.

DÜN DE 128 FANATİK YAHUDİ GERGİNLİK YARATMIŞTI

Dün de 128 fanatik Yahudi Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemişti. Fanatik Yahudilerin Harem-i Şerif'e düzenlediği bu tarz baskınlar bölgede gerginliğin artmasınayol açıyor.

Mescid-i Aksa, İsrail ile Ürdün arasında 26 Ekim 1994'te imzalanmış olan barış antlaşmasına göre Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığına bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin himayesinde bulunuyor fakat Yahudiler, 2003'ten beri idarenin izni olmadan İsrail'in tek taraflı kararıyla polislerin eşlik etmesiyle kutsal mabede giriyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading