Yandex Metrica

Facebook ve Instagram'dan Filistin direnişine sansür!

Facebook ve Instagram'dan Filistin direnişine sansür!

Facebook ve Instagram'ın çatı şirketi Meta, Filistin direnişçisi İbrahim el-Nabulsi'nin öldürülmesiyle ilgili gönderileri sansürlemekle suçlanıyor.

Dünya

01.02.2024, 09:55

Aktivistler, sosyal medya devi Meta'nın , özellikle işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'teki gazetecileri hedef alan önde gelen bir Filistin direniş savaşçısının yakın zamanda öldürülmesine atıfta bulunan gönderileri sansürlediğini iddia ediyor.

ABD'den Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a açık çek: 95 milyar dolarlık yardım paketinde neler var? ABD'den Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a açık çek: 95 milyar dolarlık... Haberi Görüntüle

NE OLMUŞTU?

El-Fetih'in El Aksa Şehitleri Tugayı'nın üst düzey komutanı İbrahim el-Nabulsi , 9 Ağustos'ta   işgal altındaki Batı Şeria kenti Nablus'ta bir baskının ardından İslam Sobhi ve Hüseyin Cemal Taha ile mübadelesi sırasında İsrail güçleri tarafından öldürüldü. .

Nabulsi'nin ölüm haberinin ardından görüntüleri sosyal medya mecralarında viral oldu. Yine de, Nabulsi'nin fotoğraflarını ve videolarını paylaşan bir dizi Filistinli gazeteci ve aktivist, gönderilerinin Meta'ya bağlı sosyal medya platformlarında yasaklandığını söyledi.

Instagram ve Facebook'un cinayetlerin ardından "şehitlerin" ve ailelerinin fotoğraflarını silmeye ve sansürlemeye başladığını iddia eden gazeteciler, bu içeriklerin platformdan silindiğini söyledi.

ABD'den İsrail'in savaş kararına ilişkin açıklama: Sürece dahil değiliz ABD'den İsrail'in savaş kararına ilişkin açıklama: Sürece dahil değiliz Haberi Görüntüle

NABULSİ'NİN ANNESİNİN VİDEOLARI DA SANSÜRLENDİ

Meta ayrıca Nabulsi'nin annesinin cenazesi sırasında kalabalıklara konuşurken ve oğlunun cesedini taşırken çekilmiş videolarını da sansürledi.

Arap Birliği olağanüstü toplandı: Konu Gazze'deki İsrail soykırımı Arap Birliği olağanüstü toplandı: Konu Gazze'deki İsrail soykırımı Haberi Görüntüle

META İŞGAL ALTINDAKİ GAZETECİLERİ HEDEF ALIYOR

Filistinli içerik ve hesapların sosyal medya platformlarında askıya alınmasını kaydeden ve izleyen bir girişim olan Sada Social'a göre, Meta kampanyası esas olarak işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'teki gazetecileri ve aktivistleri hedef alıyor.

Öte yandan Sada Social, Nabulsi'nin ölümünden sonraki 24 saat içinde Facebook, Instagram, TikTok ve Twitter dahil olmak üzere çeşitli sosyal medya platformlarında en az 75 aktivist ve gazeteci hesabının kısıtlandığını veya silindiğini gösterdi.

Son dakika... Füzeler ateşlendi: Hizbullah'tan İsrail'e güçlü saldırı Son dakika... Füzeler ateşlendi: Hizbullah'tan İsrail'e güçlü saldırı Haberi Görüntüle

FİLİSTİNLİLERİN SESLERİNİ SUSTURUYOR

Instagram, bütün bunların yanında Filistinli gazeteci Aseel Sulieman'ın hesabını, Nabulsi'nin üç fotoğrafını ve Filistinlilerle İsrail özel kuvvetlerinin ateş açarken çekilmiş bir videosunu yayınladıktan sonra askıya aldı.

Resim paylaşım uygulamasında 51.000'den fazla takipçisi olan Süleyman, Nabulsi'nin fotoğraflarını paylaştığı için "Topluluk Kuralları"nı ihlal etmekle suçlandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading